Mistä kirkoissa saarnataan itsenäisyyspäivänä? – Lue 69 esimerkkiä Digipostillasta

Itsenäisyyspäivä on erityinen kirkkopyhä. Läsnä ovat päivän raamatunteksti mutta myös valtiollinen itsenäisyys. Digipostillassa on vapaasti luettavana kaikkiaan 69 itsenäisyyspäivän saarnaa.

Viime vuonna Digipostillaan kerättiin itsenäisyyspäivän saarnoja erityisesti Suomen satavuotisen historian innoittamana. Myös tänä vuonna pidetyt saarnat ovat tervetulleita. Saarnojen liittäminen Digipostillaan on helppoa ja nopeaa.

Perinteisesti itsenäisyyspäivän saarnoissa on painotettu edeltävien sukupolvien uhrauksia ja sotien merkitystä. Muitakin käsittelytapoja löytyy. Maahanmuutostakin saarnoissa puhutaan.

Digipostillan itsenäisyyspäivän saarnojen erikoisuus on Bror Hannes Päivänsalon 13.11.1917, juuri ennen Suomen itsenäistymistä, pitämä valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksen saarna. Päivänsalo saarnasi:

"Kuta pahempi on aika, sitä enemmän tulisi Suomenkin kansan sisäisesti kasvaa ja kypsyä. Kuta niukemmaksi käy ruumiillinen ravinto, sitä rikkaammaksi tulisi meidän sisällisesti kehittyä, niin ettemme sulje sydämiämme veljiltämme. Kuta tyhjemmäksi kaupat ja tehtaat tulevat tavaroista, sitä ahkerammin tulisi niiden omistajien ja kuluttajien koota ijäisiä aarteita ja kalliita helmiä."

Lue itsenäisyyspäivän saarnoja täältä.

Kaikkiaan Digipostillassa on vapaasti luettavissa yli 3 100 saarnaa.

Kuva: Olli Seppälä. Saarnatuoli Rymättylän kirkossa Naantalissa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.