Mirva Ahola valittiin Oulun hiippakunnan pappisasessoriksi

Oulun hiippakunnassa toimitettiin 11.2.2020 pappisasessorin vaali. Alustavan laskennan mukaan eniten ääniä, 91, sai Pyhäjärven seurakunnan kirkkoherra, TM Mirva Ahola.

Ahola, 44, on vihitty papiksi vuonna 1998. Hän on toiminut pappina Pyhäjärven lisäksi Puolangan, Haapajärven ja Kiuruveden seurakunnissa sekä hiippakuntasihteerinä Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulissa. Kirkkoherrana hän on toiminut vuodesta 2009 alkaen. Pyhäjärven seurakunta liittyi Oulun hiippakuntaan 1.1.2020.

Asessori on tuomiokapitulin kollegion jäsen ja valmistelee muun muassa kirkkoherranvaaleja koskevia asioita. Oulun hiippakunnassa on kaksi pappisasessoria, joista toinen on Utajärven seurakunnan kirkkoherra, rovasti Heikki Nissinen. Sama henkilö voidaan valita pappisasessoriksi enintään kahdeksi kolmivuotiseksi toimikaudeksi.

Pappisasessoriksi voidaan valita hiippakuntaan kuuluvan seurakunnan tai seurakuntayhtymän pappi, joka on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa ja joka on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon.

Asessorin tehtävään kiinnostuksensa ilmaisseiden saamat äänet jakautuivat vaalissa seuraavasti: Ahola Mirva, 91, Huuki Erkki, 34, Metso Ari-Pekka, 11, Savuoja Ari, 24, Soronen Mauno, 61, Tuisku Jaakko, 38, Tuulos Petteri, 8.

Äänestystulos vahvistetaan tuomiokapitulin istunnossa 21.2.2020. Pappisasessorin toimikausi alkaa 1.3.2020.

Kuva: Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.