Metallimessut alkavat säännöllisesti Munkkiniemen seurakunnassa

metallimessu205Metallimessu ry on aloittamassa pitkäjänteistä yhteistyötä Munkkiniemen seurakunnan kanssa. Tänä syksynä Munkkivuoren kirkossa järjestetään kaksi Metallimessua, mutta ensi vuoden alusta niitä on tarkoitus ryhtyä pitämään säännöllisesti kuukauden välein.

– Olemme kaikki erilaisia ja meitä puhuttelevat erilaiset asiat, tavoittelemme erilaisia asioita ja asioiden merkitykset ovat meille erilaisia. Tämän erilaisuuden kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus luovat tilaa erilaisille hengellisille ryhmille, jumalanpalvelusyhteisöille, "heimoille". Olemme iloisia, että Munkkivuoren kirkko voi jälleen olla paikka uudelle heimolle, Munkkiniemen kirkkoherra Leo Glad sanoo.

Metallimessuja on järjestetty alkuperäisen työryhmän toimesta kesäkuusta 2006 lähtien noin 100 kpl ja ne ovat keränneet yhteensä useita kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri Suomen ja kaksi kertaa Tukholmassakin.

– Slogan "Kirkko Helsingissä" voi tarkoittaa juuri tätä. Kaikissa seurakunnissa ei tarvitse järjestää samanlaista tai kaikenlaisia messuja, vaan seurakunnat ja niiden monet kirkot voivat profiloitua heimojen kotipaikoiksi ja koota ihmisiä koko Helsingistä, pääkaupunkiseudulta ja miksei kauempaakin. Uskon, että Metallimessu tulee kokoamaan ihmisiä juuri tähän tapaan, Glad sanoo.