Matti Vaakanainen Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan uudeksi kanttoriksi

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan laajaa yliopistotutkintoa edellyttävään kanttorin virkaan on valittu musiikin maisteri Matti Vaakanainen. Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto päätti asiasta maanantaina 9.9.

Helsingin ydinkeskustan seurakunnassa avautui kanttorin virka, kun Tuomiokirkon kanttorina 34 vuotta työskennellyt Seppo Murto jäi eläkkeelle. Nyt täytetyn viran työnkuva on toisenlainen kuin Murron. Vastedes kaikki kanttorit työskentelevät koko seurakunnan alueella. Vaakanaisen työ painottuu Helsingin Vanhaan kirkkoon.

Matti Vaakanainen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä kirkkomusiikin että esittävän säveltaiteen osastoilta pääaineenaan urkujensoitto. Hän jatkaa opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulun taiteilijakoulutuksessa. Kanttorina hän on viime vuodet työskennellyt Kotka-Kymin seurakunnassa musiikkityön työalavastaavana.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa on kuusi kanttoria, joista kolme on A-virassa ja kolme B-virassa. Nyt täytetty tehtävä on yksi A-viroista. Tehtävään tuli 15 hakemusta. Listan hakijoista voit lukea täältä.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta on Helsingin ydinkeskustan seurakunta, jonka merkittäviä yhteistyökumppaneita ovat valtion yksiköt, kaupunki, yliopisto, järjestöt, kokonaiskirkon ja hiippakunnan elimet sekä monet kuorot ja yhteisöt.

Kuva: Karl Frédéric Bolte

Lue myös:

Tuomiokirkkoseurakunta valitsee uuden kanttorin Helsingissä – katso lista hakijoista

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.