Markku Koivisto -dokumentissa pelastetaan sieluja

Tiistaina ensi-iltansa saava Sielunpelastajat dokumenttielokuva seuraa pastori Markku Koivistoa ja Nokia Missio -kirkkoa puolentoista vuoden ajan. Dokumentti esittelee tekijöidensä mukaan yhden miehen unelman kirkosta.

– Elokuva on tullut temaattisesti äärettömän ajankohtaiseksi. Moni miettii omaa suhdettaan kirkkoon ja uskontoon. Päähenkilömme ei pelkästään eroa kirkosta, vaan perustaa oman kirkon, sanoo elokuvan tuottaja Ilkka Hynninen.

– Sielunpelastajat-elokuvassa tarkkailaan toimintaa arjen näkökulmasta. Kirkon perustaminen on kestävyyslaji, jossa uskon lisäksi tarvitaan myös jatkuvia käytännön toimia kuten rahoitusta hankkimista, todetaan dokumentista julkisuuteen toimitetussa tiedotteessa.
Dokumentin on ohjannut Saku Pollari, joka on aiemmin ohjannut muun muassa edesmenneen liikemies Petteri Jussilan elämästä kertovan dokumentin Kansalainen Jussila.

– Toiminnan seuraaminen avasi silmäni sille, että nykyään uskonnon on kilpailtava ”asiakkaistaan” siinä missä muidenkin toimialojen, sanoo Pollari.

Sielunpelastajat liikkuu Koiviston mukana Suomessa ja Kanadassa. Elokuva saa ensi-iltansa 26.11.2010 Helsingissä.

Katso traileri

Edellinen artikkeliPuolueet oppineet entistä avoimemmiksi
Seuraava artikkeliRadio Toivosta seurakuntavaaliradio marraskuussa

Ei näytettäviä viestejä