MAF Suomi: Puolueilla eri kannat Malmin lentokentän käyttöön

Kristillinen järjestö MAF Suomi kysyi kahdeksan eduskuntapuolueen johtajalta heidän kantojaan valtion päätökseen vetäytyä Helsingin Malmin lentoasemalta ja muuttaa alue asuntorakentamisen käyttöön.

MAF Suomen mukaan kyseessä on sen toiminnan kannalta suurin riski ja se uhkaa lentokoulutustoiminnan jatkumista. Järjestön mukaan päätös vie edellytyksiä ilmaliikenteen toimialan kasvulta sekä tuottaa ylimääräisiä kustannuksia ja tappiota yhteiskunnalle ja veronmaksajille.

MAF Suomen mukaan keskustan ja perussuomalaisten vastauksista ilmenee, että Malmin rakentaminen olisi virhe ja lentokenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä.

Kristillisdemokraatit ja RKP taas näyttävät järjestön mukaan olevan valmiita tarkistamaan viimevuotista kantaansa ja mahdollisesti tulemaan keskustan ja perussuomalaisten tueksi asiassa. Kokoomus, SDP, vihreät ja vasemmistoliitto taas kannattavat vastauksissaan Malmin kentän alueen ottamista asuntorakentamisen käyttöön tai eivät vastauksissaan puolueena ilmaise haluaan muuttaa tai tarkastaa vuosi sitten tekemäänsä päätöstä.

Kaikki eduskuntapuolueet vastasivat kyselyyn lukuun ottamatta Vihreitä, joiden kannan oletetaan pysyneen samana viime vuodesta. Helsingin Vihreät toimittivat tiedon, etteivät he kannata Malmin lentoaseman jatkamista.  

MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita muun muassa terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja.

Edellinen artikkeliNämä uskonnolliset yhdyskunnat kasvavat
Seuraava artikkeliTsipras ortodoksisen kirkon kirstulle

Ei näytettäviä viestejä