Luther-kirkon työntekijöiksi teologipariskunta

Helsingin ydinkeskustassa yökerhon jäljiltä remonttia odottavan Luther-kirkon työntekijöiksi on valittu teologipariskunta Martti ja Soili Haverinen.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) hallitus kutsui kirkon vastaavaksi työntekijäksi Sleyn viestintäpäällikkö Martti Haverisen. Luther-kirkon teologiksi hallitus valitsi Soili Haverisen. Teologipariskunta aloittanee työssä aikaisintaan syksyllä.

Soili Haverinen toimii sisäministeri Päivi Räsäsen erityisavustajana vaalikauden loppuun. Valtiollisen tehtävänsä takia hän on parhaillaan toimivapaalla Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksestä (OPKO).

Martti Haverinen on hoitanut Sleyn viestintäpäällikön tointa reilun viiden vuoden ajan. Hän siirtyi tehtävään OPKOn tiedottajan paikalta.

– Luther-kirkon toiminnan organisointiin tulee panostaa tosissaan. Olemme niin valtavan ison uuden haasteen ja mahdollisuuden edessä, että kukaan ei selviä siinä yksin. Kirkon vastaavalle työntekijälle haluttiin tässä tilanteessa sellainen työpari, jonka kanssa yhteistyö sujuu. Soilin myötä saamme uuden toimintakeskuksen työhön naisteologin, Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski perustelee valintoja.

Lue lisää Sleyn sivulta

Katso video Luther-kirkosta.