Lestadiolaisjohtaja: Ketään ei ole vielä hyllytetty

Vanhoillislestadiolaisen Turun Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Puolitaival ei koe, että tilaisuus jossa keskustellaan kahden puhujan laittamisesta tilapäisesti jäähylle, olisi varsinainen hoitokokous.

- Ymmärrän että kyse on kuumasta perunasta ja se kiinnostaa mediaa.

Turun Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Puolitaival on kutsunut koolle kokouksen, jossa käsitellään kahden puhujan, arkkipiispan teologisen sihteerin Risto Leppäsen ja kanttori Heikki Rainion vapauttamista tilapäisesti tehtävästään. Kutsukirje on vuotanut julkisuuteen sosiaalisen median kautta ja Kotimaa24:kin kertoi siitä.

- Kokous on keskustelunavaus, mitään ei vielä ole päätetty, Puolitaival vakuuttaa.

- En kuitenkaan halua sanoa mitään yksityiskohtaista henkilöitten osalta julkisuuteen. Puhumme asiasta keskenämme.

Yleisesti Puolitaival suostuu kuitenkin kommentoimaan tilannetta, jossa keskustellaan puhujien vapauttamisesta tehtävästään.

- Kyse on harvinaisesta tapahtumasta, enkä ole itse koskaan ollut vastaavassa tilanteessa. Tausta on se, että kun henkilö kutsutaan puhujaksi, siitä vallitsee yksimielisyys. Puhuja on jakamattomassa rakkaudessa. Muta jos syntyy tilanne, että hän herättää erimielisyyttä ja jakaa seurakuntaa, niin asiasta pitää keskustella ja mahdollisesti vapauttaa hänet tilapäisesti tehtävästä.

Puolitaival ei myöskään ota suoraan kantaa siihen, onko nyt koolle kutsutun kokouksen taustalla Risto Leppäsen vaimon Mari Leppäsen maaliskuussa tapahtuva pappisvihkimys.

- Se on selvää, että naispappeus on noussut uudella tavalla myös vanhoillislestadiolaisen liikkeen sisällä keskustelunaiheeksi, vaikka liikkeen kanta naisen pappeuteen ei ole muuttunut.

Turun Rauhanyhdistyksen tulevan kokouksen ajankohtaa ei vielä ole lyöty lukkoon.

- Ei ole syytä paniikkiin, ei ole kiire mihinkään. Haluaisin rauhassa keskustella asianosaisten kanssa, Puolitaival sanoo ja lähettää terveisiä erityisesti malttamattomalle verkkomedialle.

Kimmo Puolitaival on ehdokkaana kirkolliskokoukseen.

Lue myös: 

Rauhanyhdistys hyllyttämässä arkkipiispan teologisen sihteerin

Kirkkoon ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi

Tutkija lestadiolaisesta naispapista: Tämä on historiaa!