Lehti ja herätysliikejärjestöt käynnistivät eheytymiskampanjan

Kristillinen nuortenmedia Nuotta aloittaa tänään 21.3. yhteistyössä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyön, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) Nuorten maailman, Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO), Suomen Luther-säätiön, Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyön sekä Patmos Lähetyssäätiön kanssa Älä alistu! -mediakampanjan.

Kampanjatiedotteen mukaan tavoitteena on kannustaa ja rohkaista seksuaalisuutensa ja elämänhallintansa kanssa kamppailevia nuoria olemaan alistumatta yhteiskunnalliseen painostukseen arvokysymyksissä. ”Kampanjan taustajärjestöt pitävät tärkeänä, että nuoria kannustetaan etsimään kestäviä ratkaisuja elämän suuriin kysymyksiin yleisen mielipiteen sijasta Raamatusta.”

Kampanjaan kuuluu muun muassa YouTube-palvelussa julkaistava kampanjavideo, jossa entinen biseksuaalityttö kertoo kokemuksistaan biseksuaalina, ja miten hän päätti luopua elämäntavasta lähtiessään seuraamaan Jeesusta.

Seksin paikka on heteroseksuaalinen avioliitto

- Jos joku kokee vetoa samaa sukupuolta olevaan, uskomme, että hänenkin tulisi elää Raamatun sanan mukaisesti. Uskomme, että Jumala voi monella tavalla olla korjaamassa ihmistä. Mutta ei kukaan voi taata, katoavatko homoseksuaaliset tunteet. Olennaista on, että kristittynä eläminen ei ole sitä, että seurataan omia himoja. Kristittynä eläminen on Jumalan sanan mukaan elämistä ja toimimista, Kansanlähetyksen Nuorisotyön aluekoordinaattori, Nuotan päätoimittaja Mika Falk sanoo.

Falkin mukaan myös yhtä lailla heterot kokevat kiusausta harjoittaa seksuaalisuutta Jumalan tahdon vastaisesti. Kampanjan mukaan seksi kuuluukin vain yhden miehen ja yhden naisen väliseen avioliittoon.

Kampanja kamppailee myös pornoa vastaan, josta on yhä enemmän tulossa myös nuorten ongelma.

Falkin mukaan eheytymistä haluavalla pitää olla hyvä hengellinen yhteisö. Falk sanoo, että apuna ovat keskustelut, rukous ja ihmiset, jotka tukevat.

Falkin mukaan kampanja painottuu nimenomaan seksuaalisuuteen.

- Toki kampanjaa voi ajatella laajemminkin niin, ettei pidä alistua tämän ajan paineeseen ja siihen, mitä joka puolelta toitotetaan.

Odotatteko kohua?

- Toivomme, että kampanja herättäisi keskustelua ja tartuttaisiin pohtimaan, millaisia käsityksiä nuorille tarjoamme.

Kampanja näkyy alkuun ainakin netissä, myös seurakuntien nuortenilta- ja opetuskäyttöön sekä rippikoulukäyttöön aiotaan tarjota materiaalia.

Kampanjan sivut ja video