Laura Maria Latikka siirtyy Vantaan Rekolasta Maarian seurakunnan kirkko­herraksi Turkuun

Laura Maria Latikka. Kuva: Hanna Tarkiainen

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään kuuluvan Maarian seurakunnan kirkkoherraksi on valittu Laura Maria Latikka, 51. Seurakuntaneuvosto teki valinnan kokouksessaan 27.4.

Laura Maria Latikka on ollut vuodesta 2014 lähtien Vantaan seurakuntayhtymään kuuluvan Rekolan seurakunnan kirkkoherra.

– Pääkaupunkiseutu on kiinnostava paikka olla töissä. Mutta kun olen Turusta kotoisin, tiedän, että elämää on paljon myös siellä. Tuntuu olevan oikea vaihe palata sinne, Latikka kertoo.

Maarian seurakunnassa on lähes kaksi kertaa niin paljon jäseniä kuin Rekolassa. Latikkaa innostaakin se, että työtä ja aluetta on enemmän. Se tarjoaa enemmän myös toimintamahdollisuuksia.

Maarian seurakunta liittyy lisäksi Latikan oman suvun tarinaan. Se oli hänen äitinsä ensimmäinen työpaikka lehtorina, ja hänen isänsä on seudulta kotoisin. Latikka itse on kastettu Maarian seurakunnassa.

Maarian seurakunnan kirkkoherran virkaa hakivat myös Hangon ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Niina Maaria Mura, Pöytyän seurakunnan vs. kirkkoherra Irina Kaukinen, Maarian seurakunnan kappalainen Jari Laaksonen, Perniön aluekappalainen Johannes Alaranta, Huittisten seurakunnan kappalainen Jyrki Smolander, Porvoon suomalaisen seurakunnan kappalainen Riitta Kaajava ja Paimion seurakunnan kappalainen Kalle Elonheimo.

Maarian seurakunnan nykyinen kirkkoherra Katri Rinne jää eläkkeelle keväällä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.