Lahjoita joulukukka yksinäiselle vanhukselle

Tuntematon lahjoittaja voi ostaa kymmenistä kukkakaupoista tai tavarataloista joulukukan tuntemattomalle vanhukselle pääasiassa Tampereen ja pääkaupunkiseudun liikkeissä. Kaupunkien kotihoidonpalvelu vie kukat perille. Vantaalla myös seurakunnat ovat hankkeessa mukana.

Joulukukkakeräys toimii nyt viidentenä jouluna. Se on yksityisen Home Instead Seniorihoivan kehittämä palveluidea.

– Ole Joulupukkina Seniorille -kampanja kannustaa piristämään syrjäytyneitä vanhuksia joulukukkalahjoituksella, toimitusjohtaja Samuli Suominen Home Instead Seniorihoivasta kertoo.

Kymmeniä kukkakauppoja ja tavaratalojen kukkaosastoja on mukana joulukukkakampanjassa. Kaupunkien kotihoidonpalvelu vie tuntemattoman lahjoittajan ostaman kukan vanhukselle usein ruokatoimituksen yhteydessä.

Kukkakaupoissa on valmiita kortteja, joihin kukan lahjoittaja voi kirjoittaa oman tervehdyksensä. Kyseessä on yksityisen vanhusten kotihoivapalvelun kädenojennus julkiselle vanhustenhuollolle.

Mallia on kopioitu myös eri puolille maata. Suominen sanoo, että ideaa ja hyvää mieltä voi levittää vapaasti, kunhan se ei toimi samalla nimellä kuin heidän kehittämänsä Ole Joulupukkina Seniorille -palvelu.

– Viime vuonna kauttamme vietiin noin 1 000 joulukukkaa vanhusten iloksi, Suominen toteaa.

Kampanjaan osallistuvat Home Insteadin mukaan Vantaan seurakunnat, Espoon kotihoito, Helsingin kotihoito, Hämeenkyrön kunnan vanhus- ja kotihoitopalvelut, Pirkkalan kunnan vanhuspalvelut, Tampereen kaupungin kotihoito ja Ylöjärven kaupungin kotihoito.

Näillä paikkakunnilla useat kymmenet kukkakaupat tarjoavat mahdollisuuden ostaa joulukukka yksinäiselle vanhukselle 18.12. asti. Asiasta on kertonut myös Yle. Orimattilassa käynnistyi vastaava toiminta viime jouluna ja Heinolassa tänä jouluna yksityishenkilön käynnistämänä. Se päättyy 14.12.

Myös pääkaupunkiseudun seurakuntien diakoniatyön kautta on tänä jouluna voinut ostaa vähävaraisten perheiden lahjojen ja lahjakorttien lisäksi joulukukan vanhukselle.

Lue aiheesta lisää KotimaaProsta.