Lähetykselle oma pyhä kirkon kalenteriin

KirkonKalenteriTimo Vasko esittää, että piispainkokous ja kirkkohallitus nimeäisivät lokakuun toisen sunnuntain ekumeenisen lähetystyön teemapäiväksi.

Kyseisenä päivänä on jo 15 vuoden ajan vietetty epävirallista ekumeenista lähetyspyhää. Teemapäivän takana ovat Suomen ekumeeninen neuvosto, Suomen lähetysneuvosto ja Suomen vapaakristillinen neuvosto.

Kirkon kalenteriin päivää ei ole merkitty. Vaskon mielestä yhden sunnuntain nimeäminen lähetystyölle varmistaisi sen, että lähetys tulisi näkyvästi ja säännöllisesti esille kaikissa seurakunnissa.

– Lähetyksen oma pyhä muistuttaisi, että jokainen kastettu kristitty on Jeesuksen ylösnousemuksen todistaja ja evankeliumin sanoman eteenpäin viejä. Toivon, että piispainkokous ottaa asian käsiteltäväkseen, keväällä kirkon lähetysteologin virasta eläköitynyt Vasko sanoo.

Jotta lähetyspyhä tulisi esille piispainkokouksessa, jonkun piispan tai asessorin tulisi tehdä sen viettämisestä aloite. Jos piispainkokous päättäisi viedä asiaa eteenpäin, se pyytäisi Kirkkohallituksen toiminnallista osastoa laatimaan lähetyspyhän vietosta ohjeet seurakunnille.