Kysely: Nuoret toivovat kirkolta lisää mahdollisuuksia olla avuksi muille

Suomen evankelis-luterilainen kirkko teki opiskelija- ja uratapahtuma Studiassa marraskuussa nuorille kyselyn, jossa selvitettiin, mitä nuoret kaipaavat kirkolta. Kyselyyn vastanneet toivoivat erityisesti lisää mahdollisuuksia olla avuksi muille (85 prosenttia vastaajista). Kirkolta toivottiin myös lisää tukea raskaassa elämänvaiheessa (83 prosenttia) ja mahdollisuuksia puhua luottamuksellisesti aikuiselle (74 prosenttia).

Lisäksi kirkolta toivotaan liikkumismahdollisuuksia koulun jälkeen (78 prosenttia), musiikkia ja konsertteja kirkossa (70 prosenttia) sekä työharjoittelumahdollisuuksia seurakunnissa (70 prosenttia).

Kyselyyn vastasi 1 972 henkilöä, joista valtaosa oli lukiolaisia. Kaikkiaan messukävijöitä oli 13 000.

– Erityisesti toive työharjoittelupaikoista olisi syytä ottaa vakavasti huomioon niin lukiolaisten kuin ennen kaikkea amisopiskelijoiden osalta, Kirkkohallituksen asiantuntija Laura Arikka sanoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Suhtautuminen kirkon tiloissa järjestettävän toiminnan lisäämiseen jakoi vastaajat. Arikan mukaan tästä voi päätellä, että toimintaa on joko riittävästi tai sitten kokoontumista kirkon tiloissa ei koeta houkuttelevaksi, vaikka toiminnan järjestäisivät nuoret itse tai vaikka kirkon ovet olisivat auki nuorten vapaamuotoisiin kokoontumisiin.

Kuva: Diak

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.