Kynttilöitä haudoille jouluna? Löydä läheisen tai sukulaisen hauta haku­ohjelman avulla

Kuva: Olli Seppälä

Joulu on hautausmaavierailujen aikaa, kun läheisten ja vähän kaukaisempienkin sukulaisten haudoille viedään kynttilöitä. Mutta miten löytää hauta, jos edellisestä käynnistä on jo tovi?

Moni seurakunta on tunnistanut ongelman, ja avuksi on tarjolla on useita hakupalveluja verkossa.

Hautahaku.fi on laajin hautojen hakupalvelu. Se auttaa löytämään Helsingin, Espoon ja Vaasan seurakuntayhtymien hautausmailta hautoja. Hautahaku toimii myös Seinäjoen seurakunnan hautausmailla. Mukana on kaikkiaan lähes puolen miljoonan hautapaikan tiedot.

Opasteapp.fi -palvelun takaa löytyvät tiedot Vantaan seurakuntayhtymän sekä Keravan ja Vihdin seurakuntien hautausmailla olevista haudoista.

Hautatietoja koko maasta voi etsiä myös Suomen sukututkimusseuran sivustolta osoitteesta genealogia.fi/hautakivitietokanta. Sinne on tallennettu tiedot yli 300 000 hautamuistomerkistä. Yhteensä tietokannasta on haettavissa yli 700 000 hautatietoa. Suurin osa tallennetuista muistomerkeistä on Suomesta, mutta joukossa on myös tietoja Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Ruotsiin haudatuista.

Facebookissa on ryhmä nimeltä Suomen kirkkoja ja hautausmaita. Se on kuvasivusto, josta löytyy albumeittain kuvia hautausmaista ja yksittäistä haudoista. Sankarihautausmaille haudattujen nimet löytyvät Sotasampo-sivustolta.

Myös pienemmistä hautausmaista saattaa löytyä verkosta yksityishenkilöiden kokoamaa tietoa. Esimerkkinä Toivo Haation Sammatin hautausmaasta kokoama tietokanta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kynttilöitä haudoille jouluna? Löydä läheisen tai sukulaisen hauta hakuohjelman avulla