Kuopion hiippa­kuntaan viisi uutta rovastia ja kaksi director cantusta

Kuopion tuomiokirkko. Kuva: Hannu Korhonen / Kuopion seurakunnat

Kuopion piispa Jari Jolkkonen on myöntänyt rovastin arvonimen viidelle hiippakunnan papille. 19.5. pidetyn tuomiokapitulin juhlaistunnon yhteydessä rovastin arvonimen saivat seuraavat henkilöt:

Kiteen seurakunnan kirkkoherra Markku Komulainen, joka on vihitty papiksi Kuopion hiippakunnassa 18.9.1991. Hän on hoitanut Kiteen seurakunnan kirkkoherran virkaa vuodesta 2020.

Rautalammin seurakunnan kirkkoherra Heikki Marjanen, joka on vihitty papiksi Espoon hiippakunnassa 14.12.2008. Hän on hoitanut Rautalammin seurakunnan kirkkoherran virkaa vuodesta 2019.

Kuopion Kallaveden seurakunnan kirkkoherra Matti Pentikäinen, joka on vihitty papiksi Kuopion hiippakunnassa 2.6.1991. Hän on hoitanut Kallaveden seurakunnan kirkkoherran virkaa vuodesta 2012.

Kajaanin seurakunnan sairaalapastori Jaana Rautio-Wacklin, joka on vihitty papiksi Mikkelin hiippakunnassa 19.9.1993. Hän on palvellut Kajaanin sairaalan sairaalapastorina vuodesta 1994.

Leppävirran seurakunnan kappalainen Sanna Ryytty, joka on vihitty papiksi Helsingin hiippakunnassa 20.5.2001. Hän on palvellut Leppävirran seurakuntaa vuodesta 2002.

Piispa voi myöntää rovastin arvonimen kirkollisessa työssä erityisesti ansioituneelle papille.

Tuomiokapituli myönsi director cantus -arvonimen kahdelle ansioituneelle kirkkomuusikolle. Arvonimen saivat Varkauden seurakunnan kanttori Mari Marjokorpi, joka on ollut virassa Varkauden seurakunnassa vuodesta 2001, ja Kuopion Kallaveden seurakunnan kanttori Mari Vuola-Tanila, joka on ollut virassa Kallaveden seurakunnassa vuodesta 2003.

Tuomiokapituli voi myöntää director cantus- ja director musices -arvonimen ansioituneille kirkkomuusikoille julkisen arvonannon osoituksena.

Juhlaistunnossa luovutettiin myös tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä 2021 myöntämät kunniamerkit. Piispa Jari Jolkkonen sai Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkin ja kirkkoherra Petri Rask Joensuusta Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta.

Antoisia lukuhetkiä!

Kuopion hiippakuntaan viisi uutta rovastia ja kaksi director cantusta