Kristian Willis Vantaan ruotsin­kielisen seura­kunnan kirkko­herraksi

Kristian Willis

Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherraksi on valittu Kristian Willis. Valinnan teki seurakuntaneuvosto 13.4. Kristian Willis sai kuusi ääntä ja toisena hakijana ollut raaseporilaisen Ekenäsnejdenin ruotsinkielisen seurakunnan kappalainen Monica Cleve neljä ääntä.

Kristian Willis, 32, on Helsingin seurakuntayhtymän englanninkielisen työn pappi. Aiemmin hän on toiminut Karjaa-Pohjan ruotsinkielisen seurakunnan seurakuntapappina Raaseporissa. Hänet on vihitty papiksi 2016 Porvoon hiippakunnassa

– Tuntuu hyvältä, etuoikeutetulta ja iloiselta. Olen kiitollinen luottamuksesta, Willis kommentoi valintaansa Kotimaalle.

32-vuotias Willis tulee olemaan Uudenmaan nuorimpia kirkkoherroja. Hänen mielestään nuoren kirkkoherran valitseminen kertoo siitä, että Vantaan ruotsalaisella seurakunnalla on valmiutta tehdä uusia avauksia.

Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2010 toiminut Martin Fagerudd jää eläkkeelle 30.6.2021.

Vantaan ruotsinkielinen seurakunta on yksi Vantaan seitsemästä evankelis-luterilaisesta seurakunnasta. Siihen kuuluvat Vantaan ruotsinkieliset kirkon jäsenet koko Vantaan alueella. Seurakuntaan kuului 4 232 jäsentä vuoden 2020 lopussa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kristian Willis Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherraksi