Kotimaan entinen päätoimittaja ja kristillisen tapa­tiedon popularisoija Pentti Lempiäinen on kuollut

Tietokirjailija ja Kotimaan entinen päätoimittaja, teologian tohtori Pentti Lempiäinen kuoli Helsingissä 8.7. Hän oli kuollessaan 88-vuotias.

Lempiäinen syntyi Raumalla 1932, opiskeli teologiaa Helsingissä ja vihittiin papiksi Turussa 1956. Teologian tohtoriksi hän väitteli 1966. Lempiäinen toimi vuosina 1969–1983 Helsingin yliopistossa eri tehtävissä käytännöllisen teologian ja uskonnonpedagogiikan apulaisprofessorina ja professorina. Kotimaan päätoimittajana Lempiäinen oli 1983–1988, minkä jälkeen hän toimi vapaana kirjailijana julkaisten lukuisia suurelle yleisölle suunnattuja tietokirjoja.

Lempiäinen teki tunnetuksi kirkollista tapatietoa suosituissa kirjoissaan Kuvat puhuvat, Pyhät ajat ja Pyhät toimitukset, jotka käsittelivät kristillistä symboliikkaa, kirkkovuoden pyhiä sekä kirkollisia toimituksia. Hän kirjotti kirjan myös almanakassa olevista etunimistä sekä kirjan nimistä, joita ei vielä ollut otettu almanakkaan.

Lempiäisen viimeiseksi kirjaksi jäi 2010 ilmestynyt Vauvasta vaariksi.

Pentti Lempiäinen oli myös virsitutkija, ja hän toimi virsikirjakomitean puheenjohtajana 1974–1984. Kirkon tiedonvälityspalkinnon Lempiäinen sai 1974.

Kotimaan entinen päätoimittaja ja kristillisen tapatiedon popularisoija Pentti Lempiäinen on kuollut

Edellinen artikkeliFolkloristi Liisa Kaski: Kun ihminen eksyi pyhästä, eläimestä tuli tabu
Seuraava artikkeliSaksan tulva­tuhoja seuraava ulkosuomalais­pappi Matti Nikkanen: ”Kun menetyksen lopullisuus nousee pintaan, sielun­hoitajat käärivät hihat”

Ei näytettäviä viestejä