Körttijuhlien maskottipari nostaa heti kritiikkiä

Vantaan herättäjäjuhlien epävirallinen maskottipari on nimetty Rauhaksi ja Toivoksi.

Nimet valikoituivat yli sadasta Facebookin ja Instagramin kautta lähetetystä ehdotuksesta. Raati perusteli valintaansa sillä, että molemmat ovat perinteisiä suomalaisia nimiä ja maailmassa kaivataan niin rauhaa kuin toivoakin.

Hahmot seikkailevat kesällä 2016 järjestettävien juhlien alla Vantaalla. Tarkoituksena on tehdä Vantaata tutuksi herättäjäjuhlavieraille sekä herättäjäjuhlia tutuksi vantaalaisille.

Rauha ja Toivo ovat herättäneet heti tuoreeltaan myös kipakkaa palautetta.

Kotimaa24:n blogisti, eläkkeellä oleva toimittaja Hannu Kuosmanen ihmettelee, halutaanko körttiläisyydestä välittää maallistuneella pääkaupunkiseudulla juuri tällainen kuva: "Siis kuva, johon on kiteytetty kaikki körttiläisyyden kliseet, ennakkoluulot, synkistelyt, menneen agraarimaailman mielikuvat."

Kuosmasen mielestä pariskunta ei vain yksinkertaisesti toimi pääkaupunkiseudulla: "Vielä ei olisi myöhäistä siirtää tämä pariskunta vähin äänin Lapuan uuden piispalan ovenpieleen", hän sanailee.

Kotimaa24:n tavoittamaa Vantaan herättäjäjuhlien pääsihteeriä Heikki Leppää Kuosmasen sanailu naurattaa.

– Ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että voisi ajatella niin, että tämän kirjoituksen voisi vähin äänin siirtää Kotimaa24:n arkistoon, hän vitsailee.

Rauha ja Toivo ovat Lepänkin mielestä kliseisiä hahmoja.

– Mutta ei kai menneitä kliseitä voi ihan unohtaakaan. Ainakaan Rauha ja Toivo eivät ole täysin epäonnistuneet tehtävässään, ne ovat saaneet ainakin jonkun peilaamaan elämäänsä, Leppä heittää.

Heikki Leppä on kirjoittanut asiasta myös Kotimaa24:n blogiinsa.

Kuva: Lotta Numminen

Lue myös:

Lentokone pääsi körttijuhlien logoon