Kommentti: Hyvää uutta vuotta, hyvä Kotimaan lukija! Kuningatar Elisabetin puhe ylitti ihmisten tekemät rajat

Videokaappaus kuningattaren perinteisestä joululähetyksestä 2020.

Vuoden vaihtuessa Britannia jättää Euroopan Unionin. Juuri nyt kannattaa kuunnella ja katsoa 94-vuotiaan kuningattaren Elisabet II:n puhe Laupiaasta samarialaisesta. Puheen löydät tästä linkistä.

Päättyvässä vuodessa yksi ikävä asia on ollut se, ettei ole ollut mahdollista nauttia ehtoollista. Striimaukset eivät korvaa jumalanpalvelukseen osallistumista. Ehkä olisikin syytä alkaa miettiä, miten jatkossa ehtoollista voidaan jakaa sitä haluaville turvallisissa olosuhteissa.

Ankaran vuoden loppusuoralle yksi valoa tuonut asia on ollut 94-vuotiaan kuningatar Elisabet II:n joulun alla pitämä puhe.

Hän muistutti siitä, että kristittyjen lisäksi eivät muidenkaan uskontojen edustajat ole voineet kokoontua toivomallaan tavalla.

Kuningattaren puheen myötä toiveeni päästä ehtoolliselle sai mittasuhteita. Korona on kurittanut kaikkien uskontojen harjoittamista.

* * *

Kuluneena vuonna kuningatar kertoi inspiroituneensa ihmisistä, jotka ovat toimineet toistensa hyväksi. Hän kiitti erityisesti nuoria ihmisiä sekä terveydenhoitohenkilökuntaa.

Kuningatar puhui Jeesuksen nostamasta Laupiaan samarialaisen esimerkistä. Laupias samarialainen auttoi hädässä olevaa ihmistä vaikka tämä oli eri uskontoa ja kulttuuria.

Kuningattaren mukaan eri puolella maailmaa on seurattu Laupiaan samarialaisen esimerkkiä. ”Se muistuttaa siitä, että jokainen ihminen on erityinen ja tasavertainen Jumalan silmissä.”

Kuningattaren selkeä ja yksinkertainen puhe kosketti, vaikka en kuulu Kansanyhteisöön eikä Britannia huomisesta lähtien kuulu enää Euroopan Unioniin. Hyvä puhe ylittää ihmisten tekemät rajat.

* * *

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai digilehden täältä.