Kohuttu australialainen kardinaali George Pell on kuollut

Joitakin vuosia sitten väitettyjen seksuaalirikoksien vuoksi vankeuteen tuomittu ja sittemmin vapautettu Vatikaanin rahastonhoitaja, australialainen kardinaali George Pell on kuollut tiistaina Roomassa.

Hän oli kuollessaan 81-vuotias. Kuoleman syynä olivat lonkkaleikkauksen jälkeiset komplikaatiot.

Pell tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi, kun hänet vuonna 2018 tuomittiin Australiassa 1990-luvulla Melbournessa tapahtuneeksi väitetystä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Hän ehti istua tuomiostaan australialaisissa vankiloissa runsaan vuoden, kun Australian korkein oikeus kumosi hänen tuomionsa ja vapautti hänet vuonna 2020.

Pell oli aina vakuuttanut syyttömyyttään. Hänen on väitetty olleen tietoinen myös toisen katolisen papin aikaisemmin Australiassa tekemistä pedofiliarikoksista, mutta Pell kiisti nämä väitteet.

Australiassa kirkollisen uransa pisimmän jakson tehnyt Pell toimi nuorena pappina seurakuntatyössä. Vuonna 1987 hänestä tuli Melbournen apulaispiispa. Melbournen arkkipiispaksi hänen nimitettiin vuonna 1996 ja Sydneyn arkkipiispaksi vuonna 2001.

Vuonna 2003 paavi Johannes Paavali II nimitti Pellin kardinaaliksi. Vuodesta 2014 alkaen hän toimi Vatikaanin rahastonhoitajana.

Brittiläisen BBC:n mukaan Pell ei merkittävästä asemastaan huolimatta saa Australiassa valtiollisia hautajaisia. Syyksi on ilmoitettu hyväksikäytön uhrien kokeman mielipahan välttäminen.

Lue myös:

Kardinaali George Pell vapaaksi – tuomio alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kumottiin

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Miksi koululaisia pitäisi suojella siltä, miten toiset uskovat ja ajattelevat?
Seuraava artikkeliMuumien parissa kasvanut ateisti­toimittaja Jenny Westling koki kummia Krakovassa ja nauttii nyt papin työstä Hammarössä

Ei näytettäviä viestejä