Kitaristilegenda Jukka Tolonen julkaisee virsilevyn huomenna

Jukka Tolonen, kitaristina mittavan uran tehnyt muusikko julkaisee uutuuslevyn sunnuntaina 20.2. ”Juudan Leijona” sisältää körttivirsiä uudelleensovitettuina.

Sovituksista vastaa Tolosen ohella Markus ”Marzi” Nyman, joka on toiminut myös levyn taiteellisena tuottajana.

Tolonen on ollut viime vuosikymmenen enimmäkseen poissa julkisuudesta. Joulukuussa 2006 hän nousi otsikoihin saatuaan syytteen tapon yrityksestä ja huumausainerikoksesta. Tolonen tuomittiin noin kahdeksi vuodeksi vankilaan, jossa hän on kertonut tulleensa uskoon ja vapautuneensa päihteistä.

Jukka Tolosta pidetään yhtenä ensimmäisistä suomalaisista kansainvälisen tason rock-kitaristeista. Alan ammattilaiset ja harrastajat ovat arvostaneet Tolosta koko hänen uransa ajan 1960-luvulta alkaen. Hänellä on ollut suuri vaikutus sekä moniin muusikoihin että musiikin kuuntelijoihin. Tolonen on uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa, viimeksi Tasavallan Presidentti -yhtyeessä.

Kitaristilegenda Jukka Tolosen virsilevyn julkaisukonsertti on tulevana sunnuntaina 20.2. klo 11.00 Helsingin Töölössä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja yhtyeessä mukana myös muun muassa levyn tuottaja Marzi Nyman (kitara) ja Junnu Aaltonen (puhaltimet). Konserttipaikka on Helsingin Siion-seurakunta, joka on entinen elokuvateatteri.