Kirkosta eroamisessa luvassa piikki

Eilen eduskunnan avioliittolakiäänestyksen jälkeen kirkosta eroaminen lähti kasvuun. Eilen kirkosta erosi eroakirkosta.fi-sivuston kautta 2612 henkilöä. Ennuste tälle päivälle on tuplasti suurempi eli 5600.

– Nyt näyttää olevan vähän samanlainen tunnelma, kuin 2010 Ajankohtaisen kakkosen ”homoillan” aikana. Tällä kertaa syytösten kohteena on arkkipiispa Kari Mäkinen. Mäkisen kirkon liberaaleille suunnattu, tasa-arvoista avioliittoa kannattava viesti on nyt kääntynyt itseään vastaan, toteaa eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja ja Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

– Mutta kukapa olisi uskonut, että kirkon konservatiivit aloittavat joukkopaon kirkosta. Kirkon moniäänisyys näyttäisi karkottavan vuoroin liberaaleja, vuoroin konservatiiveja.

Eilen kirkosta eronneiden keski-ikä oli eroakirkosta.fi:n mukaan 41,2 vuotta, normaalisti kirkosta eroaja on 3 vuotta nuorempi.

Miesten osuus korostui eilisissä eroissa. Noin 65 prosenttia eroajista oli miehiä. Normaalisti marraskuussa miehiä eroajista on noin 55 prosenttia. Kirkosta eroaminen on nyt selvästi aktiivisempaa maakunnissa, kuin etelän suurissa kaupungeissa.

Edellinen artikkeliKirkkolaki ei mainitse aviopuolisoiden sukupuolia
Seuraava artikkeliKeskitalo rauhoittelee: Kirkon avioliittokäsitys ei ole muuttunut

Ei näytettäviä viestejä