Kirkosta eroaminen kannattaa tehdä suoraan Digi- ja väestötietoviraston sivuilla – Eroakirkosta.fi ei käytä vahvaa tunnistautumista

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) suosittelee, että uskonnollisesta yhdyskunnasta eroavat suorittaisivat vastaisuudessa eroamisen DVV:n sähköisessä palvelussa, jossa käytetään vahvaa tunnistautumista. DVV tiedottaa asiasta omilla nettisivuillaan.

DVV on tarkastellut myös omaa toimintaansa suhteessa VATA ry:n yhteistyössä Vapaa-ajattelijain Liitto ry:n kanssa pitämään Eroakirkosta.fi-sivustoon, josta tulleita eroilmoituksia virastossa on käsitelty. DVV ollut asiasta yhteydessä myös eroakirkosta.fi-sivuston ylläpitäjiin.

Eroakirkosta.fi-sivustolla mainitaan nyt, että DVV ”suosittelee 2.11.2020 lähtien kirkosta eroamiseen lomaketta, johon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla”. Eroakirkosta.fi-sivuston lomakkeet toimivat edelleen, mutta niissä tunnistautumiseen käytetään vahvan tunnistautumisen sijaan sosiaaliturvatunnusta.

DVV toteaa tiedotteessaan, että syksyllä psykoterapiakeskus Vastaamoon tehty tietomurto on pakottanut virastoa tarkastelemaan käytäntöjä, joissa palveluita käytetään ilman vahvaa tunnistamista. Identiteettivarkauksilta suojautumiseksi DVV antaa vahvan suosituksen, että kaikissa verkkopalveluissa tulisi käyttää henkilöllisyyden varmistamisen vahvaa tunnistautumista joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliSuomalaisten lähetystyöntekijöiden määrä on pudonnut vuosia, mutta nyt lasku pysähtyi
Seuraava artikkeliJohanna Korhosen kaksi tutkintapyyntöä Teemu Laajasalon toimista kariutuivat – poliisi ei aloita esitutkintaa

Ei näytettäviä viestejä