Kirkon Ulkomaanavun rauhanverkoston johtaja valittiin YK:n turvallisuusneuvoston kumppaniryhmään

Uskonnollisten ja perinteisten toimijoiden rauhanverkoston toiminnanjohtaja Mohamed Elsanousi on hyväksytty jäseneksi YK:n turvallisuusneuvoston kumppanina toimivaan kansalaisjärjestöjen työryhmään. Elsanousin johtama rauhanverkosto toimii Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä.

Kansalaisjärjestöjen työryhmän (NGO Working Group on Security Council) tehtävänä on edesauttaa turvallisuusneuvoston jäsenmaiden ja kansalaisjärjestöjen välistä vuoropuhelua sekä seurata ja valvoa turvallisuusneuvoston työtä. Työryhmän jäsenissä on yli 30 kansainvälistä ihmisoikeus- ja kehitysyhteistyöjärjestöä, kuten Amnesty International, Human Rights Watch, ACT Alliance and Save the Children.

Mohamed Elsanousi ja Kirkon Ulkomaanapu ovat tiedotteen mukaan valinnasta iloisia ja ylpeitä.

– Työryhmän uutena jäsenenä olen innoissani saadessani edustaa siellä uskonnollisia ja perinteisiä rauhantoimijoita sekä jatkaa sitä vuoropuhelua, jota kansalaisyhteiskunnan toimijoiden ja turvallisuusneuvoston jäsenvaltioiden ja YK:n korkeimman johdon välillä käydään, Elsanousi sanoo.

Työryhmä pitää kansalaisjärjestöjen näkemyksistä säännöllisiä katsauksia turvallisuusneuvoston jäsenvaltioiden lähettiläille ja YK:n viranomaisille.

Mohamed Elsanousi on työskennellyt Uskonnollisten ja perinteisten toimijoiden rauhanverkoston toiminnanjohtajana toukokuusta 2018. Hän on myös YK:n pääsihteerin asettaman Uskonnot ja kestävä kehitys -toimintaryhmän uskopohjaisten toimijoiden ohjausryhmän jäsen.

Kuva: Tatu Blomqvist / Kirkon Ulkomaanapu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.