Kirkon nuorisotyön päivää vietetään 17. lokakuuta ensimmäistä kertaa

Kuva: Kirkon kuvapankki / Eeva-Kaisa Heikura

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on tehty ammatillista nuorisotyötä yli 70 vuotta. Tällä hetkellä kirkossa työskentelee yli 1 100 nuorisotyöntekijää, mikä on noin kuusi prosenttia kirkon kaikista työntekijöistä. Kirkon nuorisotyö saa nyt oman merkkipäivänsä.

"Kirkon nuorisotyö tarvitsee oman nimikkopäivän, koska nuorisotyö ja sen tekijät ansaitsevat sen", sanoo Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry:n toiminnanjohtaja Arja Lusa.

Lokakuun 17. päivä on valittu ajankohdaksi, koska 17. lokakuuta vuonna 1949 eli 72 vuotta sitten aloitti ensimmäinen nuorisonohjaajakurssi Järvenpäässä. Ammatillisen nuorisotyön kirkossa voidaan katsoa alkaneen siitä.

"Kirkon nuorisotyön päivänä haluamme nostaa esille nuorisotyöntekijöitä, nuorisotyön asiantuntijoita ja nuorisotyössä toimivia, jotka tätä työtä tekevät suurella sydämellä. He ovat tämän päivän sankareita", Lusa sanoo.

Jokainen voi osallistua meneillään olevalla nuorisotyön viikolla ja Kirkon nuorisotyön päivänä "Kehu ja kiitä nuorisotyöntekijää" -haasteeseen. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni nuorisotyöntekijä ja nuorisotyössä toimiva vapaaehtoinen saisi kehuja ja kiitoksia tärkeästä työstään. Kehun voi jakaa somekanavissa #nuorisotyönviikko.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.