Kirkon mediasäätiön suurin tuotantotuki Klaus Härön elokuvalle – katso 13 muuta tuen saajaa

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Klaus Härön tv-elokuva Livet efter döden (Elämä kuoleman jälkeen) on saanut Kirkon mediasäätiön syksyn 2018 suurimman tuotantotuen, 20 000 euroa.

Kirkon mediasäätiön mukaan Elämä kuoleman jälkeen on kertomus suomenruotsalaisen perheen selviytymisestä äidin kuoleman jälkeen. Viikoista kuoleman ja hautajaisten välillä jää perheelle tyhjiö. Sen sijaan, että perhe voisi rauhassa surra ja olla yhdessä, pikkumaiset ja mitättömät asiat saavatkin yllättävän suuret mittasuhteet. Säätiö toteaa tiedotteessaan, että elokuva on suomenruotsalaisen perheen omaelämäkerrallinen, lämmin ja tragikoominenkin tarina, jossa tunteet ovat voimakkaasti esillä.

Kirkon mediasäätiö on tukenut Klaus Häröä useasti aiemminkin. Kymmenen viime vuoden aikana hän on saanut säätiöltä tukea myös elokuviinsa ja tv-elokuviinsa Postia pappi Jaakobille, Kaksi kotia, Miekkailija ja Tumma Kristus.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tv-dokumentille Franciscus ja minä – Jumalan köyhän tarina, myönnettiin 12 000 euron tuotantotuki. Dokumentin käsikirjoittaja ja kertoja on Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Dokumentin ohjaa Satu Väätäinen.

Dokumentissa tutustutaan sekä paavi Franciscukseen että Franciscus Assisilaisen elämäntarinaan sekä Suomeen saakka yltäneisiin fransiskaanien vaikutuksiin.

Kirkon mediasäätiö jakaa tuotantotukea uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleville ohjelmille kaksi kertaa vuodessa. Tänä syksynä tuotantotukea myönnettiin 14 ohjelmahankkeelle yhteensä 101 000 euroa. Hakemuksia tuli kaikkiaan 71.

Listaan kaikista tuotantotuen saajista voi tutustua täällä.

Kuva: Minerva Seppälä. Klaus Härö sai Luterilaisen kulttuurin säätiön tunnustuspalkinnon vuonna 2015. Kuva palkinnonjakotilaisuudesta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.