Kirkon media­säätiön palkinto Taavi Vartialle elokuvasta Pertsa ja Kilu – "Teemoina ystävyys, luottamus ja välittäminen"

Pertsa ja Kilu -elokuvan kautta lapset pääsevät turvallisesti jännittävälle seikkailulle, Kirkon mediasäätiön hallituksen jäsen Paula Heino perusteli palkintoa. Kuva: Viivi Mahlakaarto

Ohjaaja Taavi Vartia voitti Pertsa ja Kilu -lastenelokuvallaan Kirkon mediasäätiön Katso minuun... - palkinnon Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla viime viikonvaihteessa. Palkinnon luovuttivat Oulussa Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki sekä säätiön hallituksen jäsen ja palkinnon tuomari Paula Heino.

Heino kuvaa Kirkon viestinnän tiedotteessa Pertsa ja Kilu -elokuvaa sadunomaiseksi tarinaksi, jonka hahmojen kautta lapset pääsevät turvallisesti jännittävälle seikkailulle. Elokuvan kantavia teemoja ovat ystävyys, luottamus, yhteisöllisyys ja toisista välittäminen.

– Tähän päivään tuotu käsikirjoitus nostaa esiin Itämeren rehevöitymisen ja Kymenlaakson rakennemuutoksen, jotka koskettavat poikien ja heidän perheidensä elämää, Heino kertoo palkinnon perusteista.

Hän toteaa myös, että Panu Aaltion säveltämä ja Kymi Sinfoniettan esittämä musiikki, paikalliset lapsinäyttelijät sekä heidän aikuiset ammattilaiskaverinsa tekevät elokuvasta aidon.

Kirkon mediasäätiön Katso minuun... -palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan. Palkinto myönnetään ohjaajalle. Vuodesta 2009 jaetun palkinnon suuruus on 1 500 euroa.

Aiemmin palkinnon ovat voittaneet esimerkiksi Maarit Lallin ohjaama elokuva Kohta 18, Joona Tenan elokuva Supermarsu ja Petteri Saarion dokumenttielokuva Vedenneito.

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Säätiön tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä muiden sähköisen median hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kirkon mediasäätiön palkinto Taavi Vartialle elokuvasta Pertsa ja Kilu – "Teemoina ystävyys, luottamus ja välittäminen"