Kirkon jäsenyys pohdituttaa pohjoismaisia viestijöitä Vaasassa

Kirkon jäsenyys on pääteemana pohjoismaiden kirkkojen viestijöiden NordKom-tapaamisessa Vaasassa 8.–10. kesäkuuta. Konferenssiin osallistuu noin kolmekymmentä viestinnän ammattilaista eri Pohjoismaista. Suurin osa heistä on tiedottajia ja kirkollisia toimittajia. Tapaaminen järjestetään joka vuosi eri isäntämaassa.

Pohjoismaisten kirkkojen edustajat kertovat tapaamisessa yhteisöjensä tilanteista. Ruotsin kirkon kuulumiset kertoo viestintäosaston päällikkö Marianne Ejdersten Launikari. Jäsenyyttä ja muutoksia Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa analysoi Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Harri Palmu. Häntä kommentoivat tutkijat Marcus Moberg ja Kjell Herberts. Konferenssin päättävät Porvoon piispa Björn Vikström ja professori Peter Nynäs.

– Jäsenyyttä on koeteltu niin Suomen kuin muidenkin Pohjoismaiden luterilaisissa kirkoissa viimeisten vuosien aikana. NordKom antaa erinomaisen tilaisuuden kirkkojen viestintävastaaville jakaa rakentavasti kokemuksia ja oppia toinen toisiltamme siitä, mitä olemme joutuneet kokemaan yhteisen Kristuksen kirkkomme palveluksessa”, toteaa Suomen evankelisluterilaisen kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen .

NordKom-konferensin 2011 järjestävät Kirkon tiedotuskeskus ja Kyrkans central för det svenska arbetet.

Edellinen artikkeliK ja k:n päätoimittaja kiistää herätysliikevihamielisyyden
Seuraava artikkeliIS: Autovarkaus seurakunnassa johti vankeustuomioon

Ei näytettäviä viestejä