Kirkon diakoniarahasto tuki nuorten koulutusta Sauli Niinistön vaalikampanjan ylijäämärahoilla

Kirkon diakoniarahasto on auttanut 137 nuorta summalla, jonka se sai tasavallan presidentti Sauli Niinistön vaalikampanjabudjetista jäljelle jääneistä rahoista. Diakoniarahasto sai lakkautetulta Suomi 2024 ry:ltä 200 000 euron lahjoituksen vuonna 2018.

Summa on ohjattu seurakuntien diakoniatyön kautta nuorten opiskelun ja työllistymisen tukemiseen sekä elinolosuhteiden parantamiseen, Kirkon viestintä kertoo tiedotteessaan. Erityisesti on tuettu nuorten ammatillista koulutusta ja lukio-opintoja vähävaraisissa perheissä. Nuorille on hankittu lukion ja ammatillisten oppilaitosten oppimateriaaleja, kirjoja ja e-kirjoja, opinnoissa vaadittavia ammattiasuja, turvakenkiä, tietokoneita, laskimia, opintomatkoja ja tutkintomaksuja.

Tukea on myönnetty myös ajokorttihankintoihin, harrastustoimintaan sekä apuvälinehankintoihin. Lisäksi tuettiin itsenäistymistä muun muassa kodin hankinnoilla.

Tukea myönnettiin ympäri Suomen. Eniten sitä jaettiin Oulun hiippakunnan seurakuntien diakoniatyön kautta, 17 prosenttia, ja Tampereen hiippakunnan seurakuntien diakoniatyön kautta, 16 prosenttia.

Niinistön vaalikampanjasta yli jääneistä rahoista 200 000 euroa lahjoitettiin Kirkon diakoniarahastolle ja 80 000 euroa Suomen partiolaisille. Tukiyhdistys halusi ohjata rahat nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Niinistön vaalibudjetti oli kaikkiaan 1,5 miljoonaa euroa.

Kuva: Jukka Granström. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vuonna 2017.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.