Kirkolta kunniamerkit Swantzille ja Ruuttuselle

PyhnHenrikinristiMarja-Liisa Swantzille on myönnetty Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Pyhän Henrikin risti (kuvassa) ja rovasti Esa Ruuttuselle Mikael Agricolan risti.

Kunniamerkit myönsi ja jakoi arkkipiispa Kari Mäkinen Helsingissä maanantaina. järjestetyssä tilaisuudessa.

Mikael Agricolan risti on tunnustus kirkon kotimaan toiminnan edistämisestä ja suomalaisen kulttuurin kehittämisestä. Pyhän Henrikin risti myönnetään ekumeenisista ansioista tai suhteiden kehittämisestä sisarkirkkoihin.

Marja-Liisa Swantz sai palkinnon ansioistaan arvostettuna kehitysmaatutkijana ja työstään Suomen Lähetysseurassa, jossa hän on tehnyt pitkään uraauurtavaa työtä.

Swantz on toiminut opettajana Helsingin yliopistossa, Kehitysmaainstituutin johtajana ja tutkimusjohtajana. Hän on kansainvälisesti hyvin arvostettu osallistuvia tutkimusmenetelmiä käyttänyt tutkija, ja kenttätutkimus on ollut hänelle sekä työ että harrastus.

Rovasti, oopperalaulaja Esa Ruuttunen palkittiin merkittävästä työstä oopperan ja kirkkomusiikin saralla. Kansainvälisesti arvostettu laulaja on tehnyt monia merkittäviä rooleja uskonnollisissa oopperoissa. Hän on esiintynyt useissa eurooppalaisissa oopperataloissa ja vieraillut konserttisolistina lukuisissa Euroopan maissa sekä Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Ennen siirtymistään Sibelius-Akatemian laulunopettajaksi ja kiinnityksiään Suomen kansallisoopperan solistikuntaan hän toimi kymmenen vuotta seurakuntapapin virassa. Ruuttunen on innoittanut monia suomalaisia säveltäjiä tarttumaan uskonnollisiin ja kirkkohistorian merkkihenkilöistä kertoviin ooppera-aiheisiin, joiden kantaesityksissä hän on laulanut pääroolin.

Kunniamerkit jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2007.

(Kuva: Markku Pihlaja)

Edellinen artikkeliJoulun ajan kuoromusiikin sävellyskilpailu käynnissä
Seuraava artikkeliKriisipalvelu tekee paluun

Ei näytettäviä viestejä