Kirkolliskokousedustajat kohtaavat seurakuntalaisia Espoossa

espoonk-kokousedustajat

Matalan kynnyksen yhteyden edustajien ja seurakuntalaisten välillä tarjoaa Facebook-sivu, jolla on yli 200 tykkääjää. Tämän lisäksi edustajat ovat jo kahdesti järjestäneet tilaisuuksia seurakuntalaisten kohtaamista varten.

Kirkolliskokousedustaja Markku Jalava kertoo idean Facebook-sivuun ja tapaamisiin syntyneen jo kirkolliskokouskauden alkuvaiheessa, ensimmäiseen istuntoviikkoon valmistautuessa.

– Ajattelimme, että täytyisi olla vuoropuhelua seurakuntalaisten kanssa. Sitä ei aikaisemmin ole ollut juuri lainkaan. Ensimmäinen tapaaminen oli ennen syksyn istuntokautta Leppävaarassa ja toinen viime maanantaina Lohjalla.

Tapaamisiin on Jalavan mukaan tullut edustajien lisäksi noin 30 ihmistä, joista suurin osa on työntekijöitä tai luottamushenkilöitä. Maanantaina paikalla oli myös jokunen ihan tavallinen seurakuntalainen.

– Eihän se kirkolliskokoustyöskentely suurta yleisöä kiinnosta, jos siellä ei ole mitään erityistä kohujuttua, kuten viime kauden parisuhteen siunaamisasia, Jalava sanoo.

Maanantaisessa tapaamisessa oli kuitenkin sellaisia puheenaiheita, kuten lapsivaikutusten kuuleminen, joiden Jalava arvioi kiinnostavan aika monia. Eniten puhutti seurakuntarakenteen uudistus.

Seurakuntalaisten tapaamiset ovat kuitenkin olleet kirkolliskokousedustajalle tärkeitä kokemuksia.

– Siellä saa ideoita, palautetta ja näkökulmia, joita ei ennen ole tullut ajatelleeksi.

Tapaamiset ovat sellaista sparrausta ennen istuntoviikkoa.

– Jäimme vielä virallisen osuuden jälkeen kahvittelemaan ja keskustelemaan lähes tunniksi. Mielestäni on oleellisen tärkeää olla yhteydessä seurakuntalaisiin, Markku Jalava jatkaa.

Jalavan mukaan kirkolliskokous pitäisi saada lähemmäs seurakuntalaisia.

– Maanantaina eräs henkilö tiivisti hyvin seurakuntalaisten ajatuksia: Kuulkaa meitä, älkääkä kävelkö meidän ylitsemme.