Kirkkojen maailman­neuvoston pää­sihteeriltä julki­lausuma Ukrainan tilanteesta – "Jumalamme ei ole sodan Jumala"

Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeri Ioan Sauca. Kuva: Ivars Kupcis / KMN

Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) pääsihteeri, tohtori Ioan Sauca on julkaissut julkilausuman Ukrainan tilanteesta. Lausunnon mukaan KMN:n jäsenkirkot ympäri maailmaa vetoavat painokkaasti ukrainalaisten rauhan puolesta.

"Seuratessamme uutisia mielettömästä etenemisestä kohti sotaa vetoamme sellaisen kehityksen puolesta, joka ei perustu geopoliittiseen kilpailuun. Sellaisen kilpailun seurauksena lapsia, naisia ja miehiä kuolisi, kuten aina aseellisissa selkkauksissa."

Pääsihteeri Sauca jatkaa toteamalla, että "me rukoilemme sydänten ja mielten kääntymisen puolesta, sen puolesta, että eskaloitunut tilanne purkautuu ja uhkauksien sijaan syntyy keskusteluyhteys".

Ioan Sauca muistuttaa siitä, että "Jumalan ihmisiä ja ekumeenisen yhteisön jäseniä" on molemmilla puolilla kiristynyttä tilannetta.

"Jumalamme on rauhan Jumala, ei sodan ja verenvuodatuksen Jumala. Vaikka rauhaan johtavat teot saattavat olla nyt piilossa niiltä, jotka johtavat marssia kohti sotaa, me rukoilemme heidän silmiensä avautumista ja rauhan säilymistä."

Vuonna 1948 perustettuun Kirkkojen maailmanneuvostoon kuuluu 349 jäsenkirkkoa eri puolilta maailmaa. Suomesta neuvoston n jäsenkirkkoja ovat evankelis-luterilainen kirkko ja ortodoksinen kirkko. Venäjän ortodoksinen kirkko on KMN:n jäsen.

Pääsihteeri Sauca edustaa Romanian ortodoksista kirkkoa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeriltä julkilausuma Ukrainan tilanteesta – "Jumalamme ei ole sodan Jumala"