Kirkko­hallitus päätti liitoksista – kuusi seura­kuntaa lakkautetaan vuoden lopussa

Lappajärven seurakunta on yksi lakkautettavista seurakunnista. Se liitetään Vimpelin seurakunnan kanssa Alajärven seurakuntaan. Kuvassa Lappajärven kirkko. Kuva: Santeri Viinamäki / Wikipedia

Kirkkohallituksen täysistunto on hyväksynyt keskiviikon kokouksessaan useita muutoksia seurakuntajakoihin. Vuoden 2022 lopussa lakkautetaan Siikaisten, Kalvolan, Evijärven, Vimpelin, Lappajärven ja Martinkosken seurakunnat.

Siikaisten seurakunta liitetään 1.1.2023 alkaen Kankaanpään seurakuntaan. Seurakunnan alueena ovat Siikaisten, Karvian, Jämijärven ja Kankaanpään kunnan alueet. Laajenevan seurakunnan nimi on Kankaanpään seurakunta.

Kalvolan seurakunta liitetään 1.1.2023 alkaen Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaan. Seurakunnan alueena on nykyisten Kalvolan seurakunnan ja Hämeenlinna-Vanajan seurakuntien rajojen mukainen alue. Laajenevan seurakunnan nimi on Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Evijärven seurakunta liitetään 1.1.2023 alkaen Kauhavan seurakuntaan, jonka alueena on nykyisten Evijärven ja Kauhavan seurakuntien rajojen mukainen alue. Laajentuvan seurakunnan nimi on Kauhavan seurakunta.

Vimpelin ja Lappajärven seurakunnat liitetään 1.1.2023 alkaen Alajärven seurakuntaan. Seurakunnan alueena on nykyisten Vimpelin, Lappajärven ja Alajärven seurakuntien rajojen mukainen alue. Laajenevan seurakunnan nimi on Alajärven seurakunta.

Martinkosken seurakunta liitetään Salon seurakuntaan 1.1.2023 niin, että laajentuvan seurakunnan alueena on Marttilan, Kosken Tl ja Salon kuntien alueet. Laajentuvan seurakunnan nimi on Salon seurakunta.

Täysistunto merkiksi tiedoksi Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen, joka koskee Sulkavan seurakunnan lakkauttamiseen liittyvää yksityishenkilön valitusta. Sulkavan seurakunnan lakkauttamisesta ja liittämisestä Savonlinnan seurakuntaan päätettiin kirkkohallituksen täysistunnossa tammikuussa. Hallinto-oikeus on jättänyt valituksen tutkimatta todeten, että valituksenalaista päätöstä ei ole kohdistettu valittajaan eikä muihin Sulkavan seurakunnan jäseniin. Päätös vaikuttaa vain välillisesti seurakunnan jäsenten oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Kirkkohallitus päätti liitoksista – kuusi seurakuntaa lakkautetaan vuoden lopussa