Kirkkohallitus päätti liitoksista 2022: Kahdeksan seurakuntaa lakkautetaan

Kirkkohallituksen täysitunto päätti 27.5. neljästä seurakuntaliitoksesta, joiden seurauksena lakkautetaan kahdeksan seurakuntaa. Kahdessa tapauksessa lakkautettavista seurakunnista muodostaan uusi seurakunta.

Täysistunto hyväksyi muutoksia seurakuntajakoihin Lapuan hiippakunnan alueella. Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat lakkautetaan 31.12.2021 ja liitetään Saarijärven seurakuntaan 1.1.2022 alkaen. Seurakunnan alueena ovat Saarijärven kaupungin, Kannonkosken kunnan, Kivijärven kunnan, Karstulan kunnan ja Kyyjärven kunnan alueet. Laajenevan seurakunnan nimi on Saarijärven seurakunta.

Konneveden seurakunta lakkautetaan 31.12.2021 ja liitetään Laukaan seurakuntaan 1.1.2022 alkaen. Laajenevan seurakunnan nimi on Laukaan seurakunta, ja sen alueena ovat Konneveden ja Laukaan kuntien alueet.

Multian seurakunta lakkautetaan 31.12.2021 ja liitetään Keuruun seurakuntaan 1.1.2022 alkaen niin, että seurakunnan alueena ovat Multian kunnan ja Keuruun kaupungin alueet. Laajenevan seurakunnan nimi on Keuruun seurakunta.

Myös Porvoon ruotsinkielisessä hiippakunnassa tapahtuu seurakuntamuutoksia. Ahvenanmaalla sijaitsevat Eckerön ja Hammarlandin seurakunnat lakkautetaan 31.12.2021. Niistä muodostetaan uusi seurakunta, Eckerö-Hammarlands församling, 1.1.2022 alkaen. Seurakunnan alueena ovat Eckerön ja Hammarlandin kunnat.

Niinikään ahvenanmaalaiset Finström-Getan ja Sund-Vårdön seurakunnat lakkautetaan 31.12.2021. Niistä muodostetaan uusi seurakunta, Norra Åland, 1.1.2022 alkaen. Uusi seurakunta käsittää Finströmin, Getan, Sundin ja Vårdön kuntien alueet.

Aiemmin kirkkohallitus on päättänyt kahdesta seurakuntaliitoksesta Kuopion hiippakunnassa.

Lue myös:

Kirkkohallitus päätti seurakunta­jaoista 2022: Kolme seura­kuntaa lakkautetaan

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliLähetysjärjestöjen kokonaiskannatus kääntyi 2010-luvulla laskuun – Suomen Lähetysseura ja Sley suurimmat menettäjät, Kirkon Ulkomaanapu ja Kylväjä suurimmat nousijat
Seuraava artikkeliDiak on vuoden vastuullisin työnantaja – työntekijöillä yhdenvertaiset mahdollisuudet ikään, sukupuoleen tai etnisyyteen katsomatta

Ei näytettäviä viestejä