Kirkkohallitus myönsi Kirkkohallitukselle ympäristödiplomin

Kirkkohallituksen täysistunto myönsi tänään ympäristödiplomin Kirkkohallituksen virastolle eli Kirkon talolle vuosiksi 2017−2021. Kirkkohallituksen virastolle myönnettiin ympäristödiplomi nyt toista kertaa.

Kirkon talon ympäristösuunnitelmaan sisältyy muun muassa sähkön, lämmön ja veden kulutuksen seuranta kiinteistöhallintajärjestelmän avulla. Myös kirkkohallituksen kehittämää ilmastolaskuria ollaan muuttamassa yksinkertaisemmaksi ja toimivammaksi. Henkilökuntaa informoidaan ympäristöjärjestelmästä ja kannustetaan mukaan energiansäästöön.

Kirkkohallituksen ympäristösuunnitelmassa on myös työmatkoihin sisältyvien lentokilometrien vähennystavoite samoin kuin päätös lentojen tuottamien päästöjen kompensoinnista Suomen lähetysseuran kautta Tansaniassa toteutettavassa puunistutushankkeessa.

Kirkon eläkerahasto ja keskusrahasto ovat sitoutuneet vastuulliseen sijoittamiseen. Kirkon eläkerahaston johtokunta on julkaissut sekä vastuullisen sijoittamisen ohjeet (2014) että ilmastonmuutosstrategian (2016).

Kirkkohallitus perusti Kirkon ympäristödiplomin vuonna 2001, ja diplomi on myönnetty jo yli sadalle seurakunnalle. Vuodesta 2012 on seurakuntien lisäksi myös hiippakuntien tuomiokapituleilla ja Kirkkohallituksella ollut mahdollisuus hakea Kirkon ympäristödiplomia.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliSuomen Kuvalehti: Teemu Laajasalon yhtiöllä isot velat ja veroja ulosotossa – Laajasalo kommentoi
Seuraava artikkeliJärjestöt: Suomi ei ota huomioon lukuisia YK:n ihmisoikeusneuvoston suosituksia

Ei näytettäviä viestejä