Kirkko mukana matkamessuilla – hengellisyyskin kiinnostaa turistia

Matkamessuilla 17.–19.1. Helsingin Messukeskuksessa kirkon turistityö tarjoaa kirkkokahvia ja tutustuttaa yleisöä kirkon palveluihin maailmalla.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko toimii kaikkiaan noin 40 maassa tukena suomalaisille matkailijoille tai pysyvämmin ulkomailla oleskeleville. Suomalaiset turistipapit ja -kanttorit työskentelevät kohteissa pääsääntöisesti lokakuusta pääsiäiseen asti.

Monet hakevat ulkomailla ollessaan seurakunnalta hengellistä sisältöä, suomalaista yhteenkuuluvuutta ja keskusteluseuraa. Jumalanpalvelukset ja musiikkitilaisuudet ovat suosittuja suomalaisille matkaajille. Yli 100 suomalaisparia avioituu vuoden aikana ulkomailla turistikohteissa. Ulkosuomalaisseurakunta auttaa myös kriisitilanteissa. Oma äidinkieli on tärkeä osa tukiverkkoa maailmalla.

Tunnetuimmat kohteet ovat Espanja ja Kanariansaaret, mutta matkailijoita palvellaan myös muun muassa Kreikassa ja Thaimaassakin. Lisäksi matkapapit käyvät joulun aikaan pitämässä jouluhartauksia ja suosittuja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia eri puolella maailmaa.

Kirkon osaston löytää Helsingin messukeskuksesta paikalta 6 p 71.

Kuva: Olli Seppälä. Las Canterasin ranta Las Palmasissa Kanariansaarilla

Lue myös

Kirkon turistityö säästöjen kourissa – uudet talvipapit ja -kanttorit valittu, katso nimet

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.