Kiira-myrsky murjoi Järvenpään hautausmaata – siunauskappeli vaurioitui, hautakiviä särkyi

Lauantai-iltana pahimmillaan Etelä-Suomessa riehunut Kiira-myrsky näytti voimansa myös Järvenpään hautausmaan kohdalla. Ilta-Sanomien
haastattelussa Järvenpään seurakunnan talousjohtaja Kari Hietala kertoo, että hautausmaan alueella kaatui 97 puuta.

Myös hautausmaan siunauskappeli vahingoittui kaatuvan puun vaurioittaessa sen kattoa ja sisälle tuli vettä. Hautakiviä jäi kaatuvien puiden alle, mutta vain muutamia särkyi.

Hautausmaan ja siunauskappelin kärsimien vahinkojen korjaamisen kustannusarviota ei vielä tiedetä, Hietala kertoo Kotimaa24:lle. Hänen mukaansa myrskytuhoja ollaan raivaamassa ja hautausmaan käytölle ei ole esteitä.

– Siunauskappelin vaurioitunut katto on korjattu tilapäisesti. Tälle viikolle sovitut seitsemän hautaan siunaamista voidaan pitää sovitusti. Samoin voidaan kaivaa muutama uusi hauta, koska ne kaivetaan sellaisille hautausmaan lohkoille, joissa myrskytuhoja ei ole, Hietala kertoo.

Myrskyn jäljiltä hautausmaalla on kaatuneiden puiden ohella valtavasti oksia ja risuja. Järvenpään kirkkoherran Vesa Koiviston mukaan hautausmaan siivoustöihin on ilmoittautunut oma-aloitteisesti joukko vapaaehtoisia.

– Olemme jo ohjeistaneet heitä siinä, kuinka siellä toimitaan. Lisäksi siivoustöissä on mukana hautausmaan työntekijöitä ja kesäksi palkattua kausityövoimaa, Koivisto sanoo.

Järvenpään seurakunnan hautausmaa sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Kuvat: Kari Hietala

Edellinen artikkeliVerkkolehti Kirkonkellari lopettaa toimintansa
Seuraava artikkeliLapuan tuomiokapituli selvittää samaa sukupuolta olevan parin kirkollista vihkimistä

Ei näytettäviä viestejä