"Keskusteluyhteydestä ei saa luopua vaikeissakaan tilanteissa"

Nikkarikoski 205 Lasse Nikkarikoski (kuvassa) ja Kansanlähetyksen Mika Tuovinen eivät osallistu ensi lauantaina Alppilan kirkossa järjestettävään Tulkaa kaikki -liikkeen organisoiman lähetysjärjestöjohtajien yhteistapaamiseen, ei liity miesten mukaan dramatiikkaa. Tapahtumassa eri järjestöjen edustajat puhuvat siitä, mikä lähetystyössä on tärkeintä.

– Tilaisuuden ajankohta ei sopinut minulle. Lähetysjohtajat tapaavat toisiaan säännöllisesti muutenkin, joten kyseessä ei sinänsä ole mikään uusi juttu, Tuovinen sanoo Kotimaa24:lle.

Tuoviselle lähetystyössä on tärkeintä se, että sanomaa Jeesuksesta kerrotaan kaikille kansoille ja kaikkia kutsutaan Kristuksen ja hänen kirkkonsa yhteyteen.

Nikkarikoski on käynyt tapahtumaan liittyen hyvähenkistä sähköpostien vaihtoa Tulkaa kaikki –liikkeen koordinaattorin Vesa Hirvosen kanssa, joka vastaa Alppilan tilaisuuden järjestelyistä.

– Kerroin Hirvoselle, että olisin kyllä halunnut tulla paikalle, mutta olen tuolloin kiinni aiemmin sovitulla Raamattu-kurssilla Jyväskylässä.

Nikkarikosken mielestä aina kannattaa keskustella. Vaikeissakaan tilanteissa keskusteluyhteydestä ei saa luopua.

Hänen mielestään on arvokasta, että lähetystyötä pidetään esillä. Nikkarikoski toivoo, että keskusteluissa palattaisiin ydinkysymyksiin ja pohdittaisiin, mitä lähetys on, mistä se nousee ja kuka meidät on lähettänyt.

– Lähetys on meille Sley:ssä tärkeä ja rakas aihe, koska olemme jo sata vuotta sitä konkreettisesti toteuttaneet. Toivotan lauantaina hyvää tapaamista kaikille, keitä siellä paikalla onkaan.

Lähetyskenttää ovat viime aikoina repineet erilaiset teologiset painotukset sekä joidenkin seurakuntien päätökset olla tukematta naispappeutta vastustavia ja homoseksuaalisuuteen kielteisesti suhtautuvia lähetysjärjestöjä. Uudistusmielinen Tulkaa kaikki -liike järjestää Alppilan tilaisuuden, koska se haluaa nostaa esiin myös lähetysväkeä yhdistäviä asioita sekä tutustuttaa eri tavoin uskovia kristittyjä kasvokkain toinen toisiinsa.

Puheenvuoron Alppilassa lauantaina 26.10. käyttävät Suomen Lähetysseuran lähetysjohtaja Seppo Rissanen, Pipliaseuran pääsihteeri Markku Kotila, Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää, Sanansaattajien henkilöstöjohtaja Marko Pihlajamaa sekä kirkon lähetyssihteeri Risto Jukko.

Lue myös: SLEY ei osallistu Tulkaa kaikki -liikkeen lähetystapaamiseen