Keskustelu Lempäälän ristiriidoista peruuntui

Lempäälässä on peruttu seurakunnan kirkkoherran ja vanhoillislestadiolaisen rauhanyhdistyksen tapaaminen, jossa oli määrä käsitellä rauhanyhdistykseen liittyviä ristiriitoja. Tapaamiseen oli kutsuttu myös Tampereen piispa Matti Repo ja ristiriitojen osapuolia.

Kirkkoherra Mikko Oikarisen mukaan peruutus tuli rauhanyhdistyksen puolelta.

– Syyksi ilmoitettiin, että asia oli saanut jo etukäteen julkisuutta, minkä koettiin heikentävän tapaamisen luottamuksellisuutta, Oikarinen sanoo.

Oikarinen toivoo, että halua istua saman pöydän ääreen vielä löytyisi.

– Minulla on jatkuvasti epävirallisempaa yhteydenpitoa näihin ihmisiin ja suhtaudun avoimesti kaikkiin yrityksiin luoda sopua. Piispa on varmasti valmis tarjoamaan omia myös palveluksiaan.

– Oma näkemykseni on, että mitä enemmän asiat tulevat julkiseksi, sitä enemmän tulee totuuskin esille. Tietysti on asioita, jotka eivät ole missään tapauksessa julkisia, kun neuvottelut ovat kesken, Oikarinen sanoo.

Kotimaa24:n tavoittama Lempäälän rauhanyhdistyksen edustaja ei halunnut kommentoida tapaamisen peruuntumista.

Lempäälän rauhanyhdistykseen liittyviä kokemuksia kiusaamisesta on käsitelty valtakunnansyyttäjää myöten.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä ei viime vuonna määrännyt jatkettavaksi Lempäälän rauhanyhdistykseen liittyvää esitutkintaa, joka koski epäiltyä kunnianloukkausta ja epäiltyä pahoinpitelyä. Valtakunnansyyttäjänvirasto vastasi tuolloin Pirkanmaan syyttäjänviraston esitutkinnan keskeyttämispäätöksestä tehtyyn kanteluun.

Lue myös: Lempäälän rauhanyhdistyksen asioista keskustelu