Keskustan Oinonen: Kansakunta vaarassa tuhoutua

Keskustan kansanedustaja Lauri Oinonen puolustaa koulujen uskonnonopetusta ja kristillistä kasvatusta hyvin vahvoin sanankääntein.

– Uskonnonopetus ja kristillinen kasvatus on oltava edelleen osa lukionkäyntiä. Olisi kansakunnallemme perin onnetonta, jos maahan kasvaisi ylioppilaspolvi ja heistä eri alojen osaajat ja vaikuttajat ilman uskonnollista tietoa ja kristillistä perinnettä. Tällainen kehitys tulisi ennakoimaan kansakuntamme tuhoa. Joudun toteamaan asian näin vakavaksi, Oinonen sanoo Kotimaa-lehdelle lähettämässään tiedotteessa.

Oinonen kertoo vastustaneensa päättyvällä vaalikaudella peruskoulun uskonnonopetuksen tuntimäärän vähenemistä ja sen korvautumista osin etiikan opetuksella. Hänen mukaansa uskonnon opetus ei enää kestäisi vähennyksiä tai muutoksia. Hän katsoo olleensa mukana ratkaisevassa vaiheessa oman eduskuntaryhmänsä työskentelyssä pysäyttämässä peruskoulun tuntijakouudistuksen tällä hallituskaudella.

Hänen mukaansa tuntijakouudistus nousee uudelleen esiin hallitusohjelmassa tai kun lukion uudistamisen käsittely jatkuu. Oinonen sanoo, että ”joiltakin tahoilta haluttaisiin saada uskonto kokonaan pois lukiosta tai vaillinaiseksi”. Hän ilmoittaa, ettei kannata tällaisia ajatuksia.

Edellinen artikkeliKiirastorstai edelleen pääsiäisen suosituin kirkkopyhä
Seuraava artikkeliKaleva: Ehdokaspappi epäiltynä trokauksesta

Ei näytettäviä viestejä