KesäSpirit tarjoaa henkisille etsijöille karismaattista kristillisyyttä – "He eivät kysy, onko tämä totta, vaan toimiiko tämä"

Kuvataiteilija Sanni Tunturipuro Helsingistä ylistysmaalasi KesäSpirit 2022 -tapahtumassa. Työn alla Jumalan tuli. Kuva: Emilia Karhu

Karismaattista kristillisyyttä edustavan Hengen uudistus kirkossamme -yhdistyksen kesäjuhla KesäSpirit on koolla 5.–7.8. Paikkana on neljättä kertaa Lempäälän Ideapark.

Tänä vuonna kauppakeskusjuhlaa on pyritty kehittämään niin, että juhlaväki on paikalla kaikkia keskuksen asiakkaita varten, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja, pastori ja yhteisövalmentaja Timo Pöyhönen.

– Päivien teemana on Koe ja elä valtakunta. Juhlaväki haluaa elää todeksi Pyhän Hengen voimaa ja evankeliumia, myös kauppakeskuksessa

– Meillä on täällä esimerkiksi Hyvän puolella -bingo, jossa tehdään pieniä palveluksia kauppakeskuksen asiakkaille. Ruudukossa on sellaisia tehtäviä kuin tarjoa kahvit ventovieraalle ja auta kauppakassien kantamisessa. Näilläkin pienillä askelilla eletään valtakuntaa todeksi.

Teemaan liittyen pastori Jenn Petersen pitää raamattuluentoja oikeudenmukaisuudesta ja valtakunnan todeksi elämisestä. Hän on miehensä, pastori Branden Petersenin kanssa perustanut uuden seurakunnan New Yorkin Manhattanille. He pitivät Ideaparkissa myös seminaarin yhteisön johtamisen kysymyksistä Spirit-verkostossa mukana oleville työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Karismaattisuus ja hiljaisuuden liike ovat kirkollinen vastaus uushenkiseen kaipaukseen

Timo Pöyhösen mukaan Hengen uudistuksen kolme tärkeää tavoitetta ovat yhteisönäky, Pyhän Hengen työn ja armolahjojen ylläpitäminen sekä uushenkisten etsijöiden tavoittaminen.

– Meillä on verkostoissamme Suomen parhaat yhteisönrakentajat. Tarjoamme seurakunnille käytännöllistä valmennusta, koulutusta, kirjallisuutta ja verkkokursseja, jotta puheista ja haaveilusta päästään tekemiseen.

– Yhteisöistä koostuvana verkostona kirkolla on hyvä tulevaisuus, mutta jos sellaista verkostoa ei synny, edessä on hitaan kuihtumisen tie.

Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja, pastori Timo Pöyhönen. Kuva: Emilia Karhu

KesäSpiritin ohjelmassa uushenkiset etsijät on huomioitu. Iltapäivissä aikaa on varattu kokemiselle ja kohtaamiselle. Perinteistä karismaattisuutta on maustettu hiljaisuudella, kehollisuudella ja nykyhenkisyydellä. Alustusten teemat liittyvät kehollisuuteen, tietoisuuteen, profeetallisuuteen ja parantumiseen.

– Olemme umpikristillinen tapahtuma, mutta haluamme luoda puitteet myös kokonaisvaltaiselle, keholliselle kokemiselle. Uushenkiset eivät kysy, onko tämä totta, vaan toimiiko tämä oikeasti. Kirkossamme karismaattisuus olisi yksi osa vastausta heille ja hiljaisuuden liike toinen, Pöyhönen sanoo.

Hän tiedostaa, että sekä yhteisöllisyys että armolahjat ovat asioita, joihin liittyy riskejä.

– Voi syntyä valtarakenteita, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Hänen mukaansa riski on kuitenkin otettava.

Ylistysmaalauksen aiheeksi muodostui Jumalan tuli

Iltapäivän juontajana Ideaparkin Bläk Boks -areenalla toimi tanssi-liiketerapeutti Asta Lehtimäki Tampereen NNKY:stä. Yhdessä Erja Lempisen kanssa hän houkutteli lempeästi juhlaväen tanssimaan gospel-lattareita.

Samalla Ilmestysmaja-seurakuntaan kuuluva taiteilija Sanni Tunturipuro Helsingistä maalasi ylistysmaalausta.

– Jumala on kaikista suurin taiteilija ja Luoja. Olen tehnyt ylistysmaalausta vuodesta 2012 ja sydämelläni on, että mahdollisimman moni uskaltaisi käyttää luovuuttaan. Nyt rukoilen, että voisin maalata jotain, mitä Isän sydämellä on meille juuri nyt, Tunturipuro sanoi.

Myöhemmin hän kertoi, että maalauksen aiheeksi muodostui Jumalan tuli.

Ideaparkissa tanssittiin myös gospel-lattareita. Kuva: Emilia Karhu

Hengellinen ohjaaja ja kouluttaja, pastori Henri Järvinen puhui sydänrukouksesta. Kuva: Emilia Karhu

Hengellinen ohjaaja ja kouluttaja, pastori Henri Järvinen puhui rukouksesta. Sanat ovat tärkeitä, mutta lopulta kokemus on merkityksellisempi.

– On tärkeämpää ottaa vauva syliin kuin puhua syliin ottamisesta. Ennen kaikkea Jumala on läsnä sanojen takana, hiljaisuudessa. Hiljaisuudessa voimme kokea Jumalan.

Järvisen mukaan meidät erottaa yleensä Jumalasta se, että ajattelemme olevamme erossa hänestä.

– Kun päästämme irti tästä ajatuksesta, syntyy vähitellen luottamus Jumalan jatkuvaan läsnäoloon. Rukous voi syvimmillään johtaa hyvin intiimiin, parantavaan, syvään yhteyteen Jumalan kanssa. Pelkkä läsnäolo riittää.

Lue lisää KesäSpiritistä 12.8. ilmestyvästä Kotimaa-lehdestä.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!