KD:n ehdokkaat kieltäytyivät muotinäytöksestä Tuomiokirkossa

Varsinais-Suomen eduskuntapuolueista vain kristillisdemokraattien ehdokkaat eivät varmuudella osallistu kansallispyhäkössä järjestettävään kansanedustajaehdokkaiden muotinäytökseen.

Viikon päästä järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut Varsinais-Suomen vaalipiirin ehdokkaita jo lähes kaikista eduskuntapuolueista, poikkeuksen tekevät kristillisdemokraatit, joille kansallispyhäkön ja muotinäytöksen yhdistäminen ei käy päinsä.

- Tuomiokirkko on kuitenkin Suomen kansallispyhäkkö, se ei ole hyvä paikka, kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen vaalipiirin vaalipäällikkö Kimmo Jalonen sanoo.

Jalonen pitää tapahtumaa muutoin kaikin puolin hyvänä ja kannattaa sen tuottojen ohjaamista Yhteisvastuukeräykselle. Miltei mikä tahansa muu paikka, muun muassa Tuomiokirkon portaat olisivat sopineet kristillisdemokraateille.

Muiden eduskuntapuolueiden edustajia nähdään muotinäytöksessä. Varsinais-Suomen vaalipiirin Perussuomalaisissa päätös tosin on jätetty ehdokkaiden itsensä ratkaistavaksi ja ketään ei ole vielä osallistumisensa vahvistaneiden joukossa.

Kenties tunnetuin muotinäytökseen osallistuja valtakunnallisesti on keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko. Sen sijaan osallistumistaan pohtinutta, Turun piispana aiemmin toiminutta, varapuheenjohtaja Ilkka Kantolaa (sd.) ei järjestäjien mukaan lavalla nähdä.

Yhteisvastuun hyväksi secondhand- ja vintage-vaatteissa

Varsinais-Suomen kansanedustajaehdokkaat astelevat muotinäytöksessä kierrätyshenkisesti secondhand- ja vintage-vaatteissa.

Catwalkilla Turun tuomiokirkkoseurakunnan nuoret kyselevät eduskuntapaikkoja hakevien puolueiden edustajilta, mitä puolueet aikovat tulevana eduskuntakautena tehdä nuorten hyvinvoinnin eteen.

Tapahtuman on ideoinut Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniapappina toimiva Kari Kanala. Itsekin vihreiden eduskuntavaaliehdokas Kanala juontaa tapahtuman yhdessä Levottomat-elokuvasta tutun näyttelijän Valtteri Roihan kanssa.

YhteisvastuuCatwalk kerää kolehdilla varoja nuorten yksinäisyyden torjumiseksi Yhteisvastuukeräyksen kautta.

Noin tunnin mittainen YhteisvastuuCatwalk alkaa Turun tuomiokirkossa maanantaina 4.4. klo 19. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue myös: Piispana toiminut Kantola saatetaan nähdä Tuomiokirkon catwalkilla