Kauneimpia joululauluja lauletaan tänäkin vuonna korona-aikaan sovelletusti

Kuva: Suomen Lähetysseura

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien toteutuminen tänä vuonna on ollut epävarmaa, sillä erityisesti laulamisen tiedetään olevan riskialtista koronapandemian kannalta. Kauneimmat joululaulut -kampanjan taustalla oleva Suomen Lähetysseura kuitenkin muistuttaa, että seurakunnilla on paljon vaihtoehtoja erilaisten joululaulutilaisuuksien järjestämiseen.

Useat seurakunnat ovat Lähetysseuran mukaan kertoneet pyrkivänsä järjestämään useampia tilaisuuksia, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus tulla laulamaan turvavälit huomioiden. Tilaisuuksia myös striimataan verkossa jumalanpalvelusten tapaan.

Lähetysseura järjesti syksyllä seurakuntien työntekijöille webinaarin, jossa ideoitiin korona-aikaan sopivia tapoja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien järjestämiseen. Webinaarissa suunniteltiin erilaisia ulkotilaisuuksia joululaulusuunnistuksesta ja -vaelluksesta parvekelauluihin. Tilaisuuksia voisi järjestää myös isoissa tiloissa, kuten urheiluhalleissa tai parkkihalleissa. Läheisiä voi myös ilahduttaa vaikkapa joululaulupuhelulla.

Kauneimmat joululaulut ovat vakiintuneet osaksi suomalaisten joulunviettoa. Tuoreen Kirkon nelivuotiskertomuksen mukaan 55 prosenttia suomalaisista osallistuu tilaisuuksiin useimmiten tai toisinaan.

– Me Lähetysseurassa toivomme hartaasti, että seurakunnissa löytyy uskallusta, tahtoa ja taitoa järjestää tavanomaisesta poikkeavalla tavalla koskettavia tapahtumia joululaulujen äärellä – unohtamatta tietysti koronarajoituksia ja turvallisuutta, varatoiminnanjohtaja Satu Kantola sanoo Suomen Lähetysseuran tiedotteessa.

Kauneimmat Joululaulut -keräyksellä tuetaan lapsia 20 maassa. Viime vuonna kampanja keräsi historiansa parhaan tuloksen, 1 165 000 euroa. Tänä vuonna kampanjan suojelijana toimii artisti Paula Koivuniemi.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.