Katso suomalaisille suunnattu luterilaisen piispan tervehdys Ukrainasta

Kuva Suomen Lähetysseuran julkaisemalta videolta.

Ukrainan saksalaisen evankelis-luterilaisen kirkon piispa Pavlo Shvarts lähettää suomalaisille videotervehdyksen, jossa hän sanoo ihmisten kaipaavan juuri nyt toivoa.

Saksalainen evankelis-luterilainen kirkko on yksi Ukrainassa toimivista luterilaisista kirkoista.

Piispa Shvartsin tervehdyksen on kuvannut Suomen Lähetysseuran asiantuntija Sylvia Raulo. Hän on lähtenyt tukemaan avustustyötä ukrainalaispakolaisten parissa Puolassa, Slovakiassa ja Ukrainassa. Avustustyötä tekevät paikalliset kirkot ja työtä koordinoi Luterilainen maailmanliitto.

Raulon ja toisen Luterilaisen maailmanliiton edustajan tapaamisesta piispa Pavlo Shvartsin kanssa kerrotaan Ukrainan saksalaisen evankelis-luterilaisen kirkon kotisivuilla.

"Ukrainan sota ja ihmisten kärsimys koskettavat meitä kaikkia. On ollut todella vaikuttavaa nähdä, miten paikalliset ihmiset kirkoissa opiskelijoista sinfoniaorkesterin jäseniin auttavat pakolaisia, jotka ovat tulleet muun muassa Mariupolista ja Harkovasta. Avustustyö pyörii pitkälti vapaaehtoispohjalta, mutta ihmiset työskentelevät hyvin yhtenäisesti ja sitoutuneesti, vaikka tietävät, että tämä saattaa kestää pitkään", Raulo kertoo Suomen Lähetysseuran tiedotteessa.