Katolinen kirkko raivoissaan David Bowien uudesta videosta

Bowie David 205 on saanut katolisen kirkon kipunoimaan kiukusta ja entisen Canterburyn arkkipiispan räjähtämään. Syynä on Bowien uudella musiikkivideollaan "The Next Day" käyttämä uskonnollinen kuvasto.

Videossa on joukko mahdollisesti uskontoa pilkkaavia kuvia, muun muassa Kristukseksi pukeutunut Bowie, Gary Oldman pappina ja pyhimystä esittävän Marion Cotillardin stigmat eli käsissä olevat Jeesuksen naulan jäljet.  

Canterburyn emeritusarkkipiispa, lordi Carey pitää The Telegraphin mukaan videota lapsellisena ja vakuuttaa, ettei Bowie koskaan olisi  olisi käyttänyt samalla tavalla esimerkiksi islamilaista kuvastoa.

- Jos jäljittely on rehellisin imartelun muoto, ehkä kristittyjen ei pitäisi olla kovin huolissaan tällaisesta uskonnollisen kuvaston  hyväksikäytöstä. Epäilen kuitenkin kovasti, olisiko Bowiella ollut rohkeutta käyttää näin islamilaista kuvastoa. Rehellisesti sanoen, minua ei loukkaa tällainen lapsellisuus – kristittyjen pitäisi olla kyllin rohkeita noustakseen tällaisen loukkaavan kielen yläpuolelle. Toivon kuitenkin, että Bowie huomaa, että hän saattaa järkyttää joitakin ihmisiä, Carey sanoo.

Kuva: Wikipedia