Kannatuskirjoitus: Mari Parkkinen Mikkelin hiippakunnan piispaksi

Kotimaa julkaisee huhti- ja toukokuussa Mikkelin piispaksi pyrkivien tukijoukkojen kirjoittamat kannatuskirjoitukset.

”Kirkolla on välitettävänä elämää suurempi viesti. Mari Parkkinen on kokenut viestinnän ammattilainen, jonka tie on onneksemme johtanut hiippakuntaamme kirkon palvelijaksi. Toimittaja kasvaa luonnostaan uteliaaksi ja kriittiseksi sekä oppii etsimään tietoa eri lähteistä. Marilla on myös vahva tutkijan ote ja hän on väitellyt teologian tohtoriksi. Mari Parkkisen kansainvälinen kokemus antaa hänelle vahvan ymmärryksen maailmanlaajuisesta Kristuksen kirkosta.

Piispa toimii hiippakuntansa kirkkoherrojen esihenkilönä ja pappien kaitsijana. Hän on samalla kaikkien työntekijöiden ja seurakuntalaisten paimen. Maria voivat kaikki lähestyä turvallisesti. Monet hallinnolliset asiat vaativat myös luottamuksellisuutta ja hyvää arvostelukykyä, jota tiedämme Marin omaavan. Mari on lisäksi innostava ja hyvää henkeä ympärilleen luova persoona!

Luotamme, että Marilla on sellaista monipuolista osaamista ja kykyä, jolla voi kohdata kaikki piispan työhön liittyvät hengelliset ja julkisoikeudelliset tehtävät.

Marista saamme uuden sukupolven kuuntelevan, avoimen ja vuorovaikutteisen johtajan, joka pyrkii rakentamaan siltoja kirkossa eri tavoin ajattelevien kesken. Imatran seurakunnan kirkkoherrana hän on osoittanut hyvää henkilöstöjohtamisen taitoa ja yhteistyöhakuista ratkaisukykyä. Mari haluaa edistää aitoa yhteisöllisyyttä ja ihmisten yhdenvertaisuutta kirkossa evankeliumin ja Suomen lakien mukaisesti.

Tarvitsemme laajaan hiippakuntaamme johtajan, jolla on vahva hengellinen visio ja sellaista tuoreutta, joka tukee kirkon uudistumista hengellisesti ja hallinnollisesti. Marin välittämä viesti kirkosta tavoittaa, kiinnostaa ja herättää toivoa niin, että kaikki voivat kokea kirkon omakseen.

Me allekirjoittaneet piispanvaalin valitsijat ja suuri joukko muita vetoamme, että tämä viisas nainen, TT, kirkkoherra Mari Parkkinen valitaan seuraavaksi piispaksemme Mikkelin hiippakuntaan.”

Helena Castrén

rovasti, psykoterapeutti, Puumala

Toivo Loikkanen

rovasti, aluekappalainen, Savonlinna

Timo Huttunen

kirkkoherra, Hollola

Eija Juuma

seurakuntapastori, kirkolliskokousedustaja, Mikkeli

Anna Kinnunen

kirkkoherra, Hamina

Annakaisa Rantala

kirkkoherra, Orimattila

Antero Helanterä

yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja, Lahti

Minni Kuisma

kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, kirkolliskokousedustaja, Kotka

Kauko Mäkinen

kirkkovaltuuston jäsen, Imatra

Anna-Liisa Uimonen

kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja, Savonlinna

Juha Tanska

TT, toiminnanjohtaja, Hamina

Hannu Marttila

rovasti, Kotka

Lea Karhinen

kirkkoherra, Taipale

Hanne Keijonen

seurakuntapastori, Mikkeli

Hanne-Maaria Rentola

aluekappalainen, Savonlinna

Kari Rossi

seurakuntapastori, Mikkeli

Pentti Rauhala

hiippakuntavaltuutettu, Päijät-Häme

Maritta Pulliainen

varhaiskasvatuksen opettaja, Puumala

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliSunnuntain evankeliumi ja pyhän tekstit: Onneksi maailma on neliulotteinen
Seuraava artikkeliKuopiossa halutaan huomioida paremmin eläkkeelle jääneiden pappien halu palvella kirkkoa vapaaehtoisesti

Ei näytettäviä viestejä