Kalliolan Setlementti myi soteyhtiönsä Humanalle

Kuva: Kalliolan Setlementti

Valtakunnallinen sosiaali- ja hoivapalveluja tarjoava Humana on ostanut Kalliola Oy:n koko osakekannan. Kalliola Oy on 2002 perustettu Kalliola Setlementti ry:n sote-alan yhtiö.

Humanalle siirtyivät kaikki Kalliolan lastensuojelun laitos- ja avopalvelut sekä asumispalvelut nuorille, päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Kalliolan klinikka eli päihdekuntoutuksen yksikkö jäi osaksi Kalliola-konsernia, jonka omistaa edelleen Kalliolan Setlementti ry.

Kalliola Oy:n toiminta jatkuu osana Humanan konsernia. Humanaan siirtyvät palvelut sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa ja Kanta-Hämeessä.

– Kalliolan toiminta on jo yli sadan vuoden ajan perustunut hyvän elämän ja arjen sekä yhdenvertaisen yhteiskunnan edistämiseen. Humanan arvot ja missio tukevat vahvasti tätä inhimillistä ja asiakaslähtöistä lähtökohtaa, sanoo Kalliola-konsernia johtava Heidi Nygren kauppaa koskevassa tiedotteessa.

Vaikka Kalliola tänään ilmoittaa olevansa uskonnollisesti sitoutumaton, sen syntyhistoria on vahvasti kristillisessä diakonisessa ajattelussa. Setlementtiaatteen Suomeen toi Lontoossa merimiespappina 1900-luvun alussa työskennellyt Sigfid Sirenius.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.