Kalevi Lehtinen kuoli eilen Saksassa

Lehtinen_Kalevi205Kalevi Lehtinen on kuollut. Hän kaatui juoksulenkillään Etelä-Saksassa Kandernissa ja menehtyi kaksi päivää sen jälkeen 17.7.2011. Lehtinen oli kuollessaan 75-vuotias.

- Menetys on valtava. Kalevissa palanutta evankelioimisen tulta on vaikea korvata, sanoo Markku Happonen, Kalevi Lehtisen missiotiimin pitkäaikainen johtaja ja läheinen työtoveri.

Kalevi Lauri Tapio Lehtinen syntyi Helsingissä uudenvuodenpäivänä 1936. Hänen isänsä oli olympiavoittaja Lauri Lehtinen. Kalevi Lehtinen valmistui papiksi 1964 ja työskenteli nuorisopappina ja uskonnonopettajana jo ennen valmistumistaan. Vuonna 1964 hän siirtyi Kansan Raamattuseuraan ja työskenteli ensin nuorisoevankelistana ja myöhemmin opiskelijatyön  johtajana.

Vuonna 1972 Lehtinen siirtyi Saksaan Campus Crusade for Christin palvelukseen ja eteni järjestön Euroopan työn johtajaksi. Evankelistan mieli paloi kuitenkin johtotehtävistä kentälle. Kun Billy Graham vieraili Suomessa Missio Helsingin pääpuhujana vuonna 1987, Kalevi Lehtinen toimi hänen tulkkinaan. Graham testamenttasi mission jatkon Lehtiselle, joka sen jälkeen kiersi loppuelämänsä evankelistana ympäri Suomea ja entistä itäblokin aluetta.

Viimeisten vuosien aikana Kalevi Lehtisen sydäntä lähellä olivat koulutus ja uuden evankelistasukupolven kasvatus. Hän oli järjestämässä mm. E4 eli Suomen evankelioimiskongressia sekä lukuisia sen vanavedessä syntyneitä tapahtumia. Lehtisen tärkeänä tukena ja työtoverina oli puoliso, lehtori Leena Lehtinen.

Evankeliumin ohella Kalevi Lehtisen toinen intohimo oli isänperintönä saatu juokseminen. Hän juoksi elämänsä aikana lukemattomia maratoneja ja lukemattomia juoksulenkkejä vähintään kerran päivässä satoi tai paistoi. Myös puheensa hän valmisteli aina, jos mahdollista, juosten.

(Kuva: Arto Alanenpää/Wikipedia)