Kaleva: Voittonen ja Sulila sanasodassa

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen puheenjohtaja Olavi Voittonen ja Haaparannan kirkkoherra Kimmo Sulila ovat sanasodassa Kaleva.fi:n sivuilla. Voittonen sanoo Sulialan syyllistyneen Lumijoella vanhoillislestadiolaisten suviseuroilla ”fyysiseen ja henkiseen väkivaltaan”. Sulila pitää Voittosen lausuntoa kunnianloukkauksena.

Kaleva.fi:n haastattelema Olavi Voittonen sanoo olevansa yllättynyt hänestä tuomikapitulille tehdustä valituksesta. Kapitulin näkökulmasta kyse lienee kantelusta.

Kalevassa kerrotaan, että Voittonen oli perjantaina 30.6. suviseurojen puhujien ja seurakuntavanhinten kokouksen jälkeen Sulilan mukaan sanonut "sinun on tehtävä paljon parannusta".

"Ihan täsmälleen en ole sillä tavalla sanonut. Joka tapauksessa hänhän syyllistyi päivän mittaan sekä fyysiseen että henkiseen väkivaltaan. Opetuksessa oli sellaista, mikä poikkeaa meidän kristillisestä käytännöstämme, ja luonnollisesti myöskin se, että hänen sielunhoidollinen menetelmänsä omalta osaltaan oli virheellinen siinä tapauksessa, mikä liittyy helatorstaihin", Voittonen kommentoi Kalevassa.

Kimmo Sulila pitää Kalevan.fi:n hieman myöhemmin julkaisemassa haastattelussa Voittosen puheita loukkaavina.

”Minusta se on kunnianloukkaus. Hyvin vakava. Minä en ole syyllistynyt fyysiseen enkä henkiseen väkivaltaan", Sulila kommentoi.

"Aion olla yhteydessä juristeihin", Sulila sanoo.

Lue Kalevan juttu Tuomiokapituliin tehty valitus yllätti Voittosen

Lue Kalevan juttu Kirkkoherra Sulila: Tämä on kunnianloukkaus

Lue myös Kotimaa24:n juttu Voittosesta kantelu tuomiokapituliin