Kaarlo Kalliala saarnaa valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksessa

Valtiopäivien ekumeeninen avajaisjumalanpalvelus pidetään Helsingin tuomiokirkossa torstaina 28.4. kello 12. Jumalanpalveluksessa saarnaa Turun piispa Kaarlo Kalliala. Liturgeina toimivat pastori Mari Kanerva ja rovasti Mårten Lindblom. Jumalanpalveluksessa avustavat ortodoksisen kirkon metropoliitta Ambrosius, katolisen kirkon yleisvikaari Wieslaw Swiech SCJ ja Pelastusarmeijan ylisihteeri, everstiluutnantti Arja Laukkanen.

Päivän tekstin lukee eduskunnan puhemies. Musiikista vastaavat urkurina dir.mus. Seppo Murto sekä kanttorina ja tenorisolistina dir.cant. Markku Turunen. Harppua soittaa Lily-Marlene Puusepp. Jumalanpalveluksessa laulavat Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores johtajanaan Hannu Norjanen ja poikasopraano Akseli Ferrand.

Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen osallistuu jumalanpalvelukseen.                 Kolehdin kantavat Helsingin Hakatyttöjen, Helsingin Sinihaukkojen ja Katajanokan Karhunkaatajien partiolaiset.

Jumalanpalvelus radioidaan suorana lähetyksenä YLE Radio1:ssä kello 12.00–13.00.

Seurakuntalaiset, joilla ei ole kutsukorttia, ovat tervetulleita jumalanpalvelukseen hyvissä ajoin ennen sen alkua kello 11.10−11.30 kirkon etelä- ja pohjoisovista. Seurakuntalaisille on varattu paikat kirkon sivulehtereiltä.